Nέα της αγοράς

Μπέζος: Πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2 δισ. δολαρίων

Μπέζος: Πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2 δισ. δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: aftodioikisi.gr,Στην πώληση 12 εκατ. μετοχών της Amazon προχώρησε ο Τζεφ Μπέζος αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά από το 2021.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη και ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην πώληση 12 εκατ. μετοχών της Amazon προχώρησε ο Τζεφ Μπέζος αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά από το 2021.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη και ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Amazon αποκάλυψε στις 2 Φεβρουαρίου ότι ο Μπέζος σχεδιάζει να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Η περιουσία του έχει ανέβει 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στα 199,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ο ιδρυτής της Amazon έχει πουλήσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές από το 2002.

Το 2020 και το 2021 η αξία των μετοχών έφτασαν περίπου τα 20 δισ. δολάρια.

Μεταξύ άλλων προχώρησε σε δωρεά μετοχών, συμπεριλαμβανομένων μετοχών αξίας περίπου 230 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς τον Νοέμβριο.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.