Πολιτική

Άδωνις: Το φακελάκι είναι πάντα παράνομο [VID]

Άδωνις: Το φακελάκι είναι πάντα παράνομο [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Δεν θα συνδέσω ποτέ την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών με τη νοσηλεία

Την εδραιωμένη πεποίθησή του ότι το «φακελάκι» είναι μια παράνομη και ανήθικη πρακτική εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Open.

Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στο εάν υποστήριξε το «νόμιμο φακελάκι», ο υπουργός Υγεία ήταν απολύτως σαφής, ξεκαθαρίζοντας: «Το φακελάκι είναι πάντοτε παράνομο. Μου είναι αδύνατο να υποστηρίξω πως το φακελάκι είναι νόμιμο και ηθικά αποδεκτό».

«Όλα πληρώνονται από τους φόρους των πολιτών. Κανονικά, στο κράτος δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν. Όλα πληρώνονται από τους φόρους μας. Δεν θα συνδέσω ποτέ την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών με τη νοσηλεία», συμπλήρωσε ο Άδωνις.

Σε σχέση, δε, με τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «τα απογεύματα, οι χειρουργοί θα εργάζονται με τρόπο καθόλα νόμιμο και για την εργασία αυτή, πρόκειται να αμείβονται νόμιμα. Κα προκειμένου να λειτουργήσει απογευματινό χειρουργείο σε ένα νοσοκομείο, θα πρέπει να μη μειωθεί ο ρυθμός των χειρουργείων το πρωί. Οι μόνοι, λοιπόν, που πρέπει να αντιδράσουν είναι οι ιδιώτες κλινικάρχες. Και όσοι αντιδρούν υπηρετούν, σε τελικό βαθμό, τα συμφέροντα των ιδιωτών κλινικαρχών. Ο μόνος που δεν έχει συμφέρον από τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο ιδιώτης κλινικάρχης. Το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη.

Και επειδή ακούστηκαν επιφυλάξεις και επικρίσεις και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζω πως ο πρώτος που σκέφθηκε να εισάγει το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν υπουργός του Κώστα Σημίτη και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments