Πολιτική

Μηνύματα Μητσοτάκη προς υπουργούς

Μηνύματα Μητσοτάκη προς υπουργούς

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΑΝΤΡΕΙ ΠΛΕΝΚΟΒΙΤΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Καμία παρέκκλιση από τους στόχους.

O «χάρτης» των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας έχει επικαιροποιηθεί με «κλειδί» τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης με την κυβέρνηση να εστιάζει στις προϋποθέσεις και τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν για να υλοποιηθούν τα έργα που έχουν προεπιλεγεί.

Το θέμα αναδείχθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση με την παρουσία κορυφαίων στελεχών του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος,  όπου παρουσία κυβερνητικών στελεχών συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί πρόοδος σε αυτό τον τομέα. Ταυτόχρονα άνοιξε η συζήτηση για το πως θα είναι η επόμενη ημέρα και αν θα χρειαστούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών.

Στο πλαίσιο αυτό μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του έστειλε χθες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα ορόσημα που έχουν τεθεί και επαναλαμβάνοντας ότι ένας από τους βασικούς του στόχους είναι να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0». «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν Υπουργό από το να γνωρίζει ότι αν αποτύχουμε να ανταποκριθούμε έστω και σ’ ένα μόνο ορόσημο, μπορεί να καθυστερήσει η εκταμίευση μιας ολόκληρης δόσης», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ήδη ένα πλαίσιο που επιβάλλει την πειθαρχία που θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους αυτό που θέλει και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών να αναδειχθεί είναι ότι η μόνη αξιόπιστη δύναμη στη χώρα παραμένει η ΝΔ. Στην ουσία μέσω της παρουσίας του Προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ αλλά και του αντιπροέδρου της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της ηγεσίας της μεγαλύτερης δύναμης αυτή τη στιγμή στην ΕΕ δόθηκε το σύνθημα της προεκλογικής μάχης. Βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι εκτός των νομοθετημάτων που έχουν ήδη πάρει το δρόμο για τη Βουλή, να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αύξηση της απασχόλησης και η πράσινη μετάβαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments