Ελλάδα

Ναυτιλιακή Γλυφάδα: Ποια είναι η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση που δολοφονήθηκε

Ναυτιλιακή Γλυφάδα: Ποια είναι η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση που δολοφονήθηκε

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Η Μαρία Καρνέση, 78 ετών, ήταν αδελφή του Σπύρου Καρνέση, μεγαλομετόχου της εταιρείας. Νεκρός έπεσε και ο άνδρας της αδελφής της, Δέσποινας.

Η Μαρία Καρνέση, 78 ετών, ήταν αδελφή του Σπύρου Καρνέση, μεγαλομετόχου της εταιρείας. Νεκρός έπεσε και ο άνδρας της αδελφής της, Δέσποινας.

Εκτός από την Καρνέση -εκ των ιδιοκτητών της European Navigation-, νεκροί έπεσαν ο γαμπρός της και ένας καπετάνιος εργαζόμενος στην εταιρεία. Ο 70χρονος δράστης, αιγυπτιακής καταγωγής, που εργαζόταν στη φύλαξη του σπιτιού της Καρνέση, φέρεται να είχε απολυθεί πρόσφατα και θέλησε να εκδικηθεί για αυτό, εισβάλλοντας σήμερα το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής και σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Η Μαρία Καρνέση, 78 ετών, ήταν αδελφή του Σπύρου Καρνέση, μεγαλομετόχου της εταιρείας. Νεκρός έπεσε και ο άνδρας της αδελφής της, Δέσποινας.

Η ιστορία της European Product Carriers

Η European Navigation Inc ιδρύθηκε το 1979. Ιστορικά, ο όμιλος έχει διαχειριστεί έναν μέσο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνονται από δεξαμενόπλοια χημικών έως VLCC και εύχρηστα έως μεγάλα φορτηγά φορτηγών VLOC / Capesize. Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα έναν στόλο χωρητικότητας, περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd. Ο στόλος αυτή τη στιγμή αποτελείται από δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006.

Η εταιρεία σε όλη την ιστορία της ακολούθησε μια συντηρητική στρατηγική επέκτασης και έχει επί του παρόντος βιβλίο παραγγελιών για πέντε δεξαμενόπλοια MR στο STX στην Κορέα για παράδοση τέλος 2014 και αρχές 2015.

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation Inc. βρίσκονται στη Γλυφάδα, αλλά ο όμιλος διατηρεί επίσης γραφεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναυλώσεις, S&P, χρηματοοικονομικά και ασφάλειες). Το γραφείο στην Αθήνα είναι υπεύθυνο για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα. Η εταιρεία επιλέγει το πλήρωμα των πλοίων της από τη Manila Crewing Academy του ομίλου, υπό το εδραιωμένο γραφείο στη Μανίλα και το οποίο λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια.

Στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας απασχολείται προσωπικό 45 ατόμων, ενώ στους 350 ανέρχονται οι μισθοδοτούμενοι ναυτικοί.

Ο Σπύρος Καρνέσης είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 63,8% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο ενεργειακή εταιρεία Ελινόιλ, η τρέχουσα αγοραία αξία της οποίας είναι στα 50,7 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments