Πολιτική

Άδωνις: Ανακαινίζουμε 85 νοσοκομεία και 128 κέντρα υγείας

Άδωνις: Ανακαινίζουμε 85 νοσοκομεία και 128 κέντρα υγείας

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης στην ιστορία του ελληνικού κράτους

Στο εξαιρετικά εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιριακών δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας έδωσε έμφαση, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Εμμανουήλ Συντιχάκη για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την κατάσταση στην οποία αυτή βρίσκεται, ο υπουργός Υγείας σημείωσε εισαγωγικά πως «ρεαλιστικό δεν είναι ό,τι συμφέρει τον λαό, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει. Κάθε λογική κυβέρνηση, όπως είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξυπηρετεί απεριόριστες ανάγκες με πεπερασμένους πόρους. Μακάρι να μπορούσαμε να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες του λαού μας, μα το ρεαλιστικό καθορίζεται από τις αντικειμενικές συνθήκες».

«Χάρη στην συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «ανακαινίζονται 85 από τα 105 νοσοκομεία και 158 κέντρα υγείας. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης των δημοσίων δομών υγείας από τη μέρα που φτιάχτηκαν. Για παράδειγμα, ανακαίνιση στο Τζάνειο Νοσοκομείο είχε να γίνει ανακαίνιση από την δεκαετία του ’60.  Είναι λοιπόν υπερβολικό να κατηγορούμαστε πως, δήθεν, αδιαφορούμε για την αναβάθμιση των κτιριακών δομών στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μιλάμε πλέον για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιριακών δομών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πρόγραμμα. Και αυτό γίνεται, επειδή ποτέ δεν είχαμε τόσα λεφτά και είναι κάτι που κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Ακόμη», έσπευσε να προσθέσει ο Άδωνις, «ως προς τις ελλείψεις γιατρών, είναι παραδοχή ότι υλοποιούμε τον προσωπικό γιατρό. Υλοποιείται, γιατί η κατά βάση παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ελλάδα δεν πρέπει να είναι το κέντρο υγείας, αλλά ο προσωπικός γιατρός. Και στην Κρήτη, μπορούν να απευθυνθούν στα κέντρα υγείας, στον προσωπικό γιατρό, ακόμη και με email. Δεν είμαστε στην εποχή όπου όποιος έχει το παραμικρό πρέπει να πηγαίνει στο κέντρο υγείας. Έχουμε προσωπικό γιατρό για αυτή τη δουλειά και τον πληρώνουμε αδρά. Άρα, θα πηγαίνουν λιγότεροι στα κέντρα υγείας.

Και αφού θα πηγαίνουν λιγότεροι στα κέντρα υγείας, δεν θα είναι τα κέντρα υγείας 24ωρης λειτουργίας. Γιατί δεν πρέπει να είναι και γιατί δεν μπορούν να είναι», ολοκλήρωσε το συλλογισμό του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments