Πολιτική

Άδωνις: Πρόσληψη 6000 γιατρών και 4000 νοσηλευτών [vid]

Άδωνις: Πρόσληψη 6000 γιατρών και 4000 νοσηλευτών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI), Την άμεση πρόσληψη 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο ΕΣΥ

Την άμεση πρόσληψη 6.000 γιατρών και 4.000 νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πιο ειδικά, αναφερόμενος στη σχετική προκήρυξη, ο υπουργός Υγείας πληροφόρησε πως «αυτή την εβδομάδα προχωράμε σε προκήρυξη και για γιατρούς και για νοσηλευτές. Μιλάμε για 6.000 γιατρούς και 4.000 νοσηλευτές. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) από την ίδρυσή του. Και μιλάμε για μόνιμες θέσεις».

Ερωτηθείς, ακόμη, σχετικά με τα δωρεάν 50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία εξαγγέλθηκαν, ο Ά. Γεωργιάδης επισήμανε πως «η εξαγγελία ισχύει, είναι πραγματική» και ότι «δίνουμε το δικαίωμα στις κλινικές του ΕΣΥ να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία και παράλληλα, προωθούμε δωρεάν 50.000 απογευματινά χειρουργεία. Τα χρήματα θα προέλθουν μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Υγείας και χρηματοδότηση προερχόμενη από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε σχέση με τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «οι πραγματικές αντιδράσεις δεν είναι αντιδράσεις ουσίας, αλλά αντιδράσεις ιδεολογικές. Όσοι αντιδρούν στην προωθούμενη αλλαγή για τα απογευματινά χειρουργεία, το πράττουν για λόγους ιδεολογικούς. Αυτοί που θα έπρεπε να αντιδρούν περισσότερο είναι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών. Οι ασθενείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βγαίνουν κερδισμένοι από τη ρύθμιση αυτή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments