Πολιτική

Μητσοτάκης: Να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια

Μητσοτάκης: Να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ, Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, παρέστη στην τελετή απονομής των «Gazzetta Awards» στο Μέγαρο Μουσικής και απένειμε βραβείο στον Ότο Ρεχάγκελ, τον προπονητή που οδήγησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του Euro 2004.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, παρέστη στην τελετή απονομής των «Gazzetta Awards» στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρέστη στην τελετή απονομής των «Gazzetta Awards» στο Μέγαρο Μουσικής και απένειμε βραβείο στον Ότο Ρεχάγκελ, τον προπονητή που οδήγησε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στην κατάκτηση του Euro 2004.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

«Θέλω πραγματικά να σας πω πόσο συγκινημένος είμαι σήμερα που βρίσκομαι μαζί σας και πόσο τιμητικό είναι για μένα να βραβεύσω έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής μιας μοναδικής διαδρομής, μιας ομαδικής προσπάθειας που έφερε την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρώπης. Νομίζω ότι όλοι μας δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το καλοκαίρι του 2004 και πιστεύω ότι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι 20 χρόνια μετά να τιμήσουμε τον στρατηγό, τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συγκυρία θέλω να ευχηθώ πράγματι τα βραβεία αυτά να συμπέσουν με το άνοιγμα των γηπέδων με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ζήσαμε στο παρελθόν. Είναι μια συλλογική προσπάθεια, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων, αλλά πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα και να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια, όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη απένειμε βραβείο στη Φανή Χαλκιά για τη συνολική προσφορά της στον αθλητισμό.

«Τώρα που πήρα το βραβείο, έδωσα ευχή στον πρωθυπουργό να παίρνει έξυπνες αποφάσεις όπως εμείς στην Πορτογαλία το 2004. Όταν είσαι κάπου υπεύθυνος, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Γνώρισα την αδερφή σας, Ντόρα Μπακογιάννη και περάσαμε ωραίες στιγμές», είπε ο Ρεχαγκελ κατά την απονομή του.

Κανένα γήπεδο χωρίς κάμερες από τις 7 Μαρτίου – Ταυτοπροσωπία και έλεγχοι παντού

Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον και θα υπάρχει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) που θα επιβάλλει πλέον δρακόντειες κυρώσεις, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια εξειδίκευσης των μέτρων για την οπαδική βία, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και στη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, ξεκαθάρισε ότι εάν πέσει επικίνδυνο αντικείμενο στο γήπεδο, κλείνει αμέσως το γήπεδο από την επόμενη αγωνιστική για τους φιλάθλους.

«Αν πέσει κροτίδα, αν πέσει πυρσός στο γήπεδο, στον αθλητικό χώρο, κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας συγκεκριμένη ομάδα.», αποσαφήνισε.  «Θωρακίζει τα γήπεδα, σε πρώτη φάση του ποδοσφαίρου και στη συνέχεια όλα τα γήπεδα» σημείωσε.

«Δεν επηρεάζουμε το πρωτάθλημα, δεν παρεμβαίνουμε καθόλου στη βαθμολογία,  ούτε στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο, αλλά είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη που μέσα στο γήπεδο είναι η ασφάλεια του φιλάθλου», διευκρίνισε ακόμα και υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε να κλείσει κανένα γήπεδο, αλλά αν δεν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο νόμος οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές».

Ανέφερε ότι στις 6 Μαρτίου ξεκινά δεύτερη συγκεκριμένη διαδικασία, οι κάμερες στα γήπεδα και προειδοποίησε πως αν δεν έχει τηρηθεί από τις 7 κανένα γήπεδο δεν θα ανοίξει σε φιλάθλους. «Δώσαμε χρόνο, υπήρξε κοινή συζήτηση διαβούλευση και κοινές εκθέσεις με τους εμπλεκομένους» είπε ο κ. Βρούτσης ο οποίος και ανακοίνωσε πως σήμερα εκδίδεται το ΦΕΚ για την τοποθέτηση των καμερών στα γήπεδα,

Αύριο υπάρχει συνάντηση με προέδρους της Superleague 1 και Basket League οι οποίοι που θα ενημερωθούν για τα μέτρα, ενημέρωσε.

«Αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους παράγοντες των θεσμικών εκπροσώπων του αθλητισμού», είπε επίσης και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση δείχνει τέτοια θέληση για να αλλάξει το τοπίο στο κομμάτι της αθλητικής βίας.

Από την Τρίτη 9 Απριλίου θα ισχύει η επόμενη μεγάλη θεσμική αλλαγή που είναι η ταυτοπροσωπία: Δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο. Όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο θα είναι γνωστά τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Επίσης, θα ισχύσει και η ρήτρα παραβατικότητας, ένας νέος θεσμός με παρακράτηση πόρων από τα λεφτά του στοιχήματος από τις ΠΑΕ και ΚΑΕ αν πέφτουν σε οριστική παραβατική συμπεριφορά και θα αξιοποιούνται για αθλητικές υποδομές. «Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, του ποδοσφαίρου, της UEFA και της FIFA, αλλά θα κλείνουμε τα γήπεδα με βάση συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ποινές, όχι υποκειμενική σκέψη», επανέλαβε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments