Nέα της αγοράς

TUI: Ισχυρά κέρδη για το τρίμηνο – Ψηφίζουν οι μέτοχοι για το delisting από το Λονδίνο

TUI: Ισχυρά κέρδη για το τρίμηνο – Ψηφίζουν οι μέτοχοι για το delisting από το Λονδίνο

Πηγή Φωτογραφίας: el.wikipedia.org

Ισχυρές προοπτικές για το 2024

Έσοδα ρεκόρ ανακοίνωσε η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία Tui για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023, επικαλούμενη αυξημένη ζήτηση πελατών και ανταγωνιστικές τιμές, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 15% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, κερδίζουμε πελάτες και μεγαλώνουμε. Επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας τρίμηνο προς τρίμηνο. Έχουμε στόχους που εφαρμόζουμε με συνέπεια», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel.

«Σε ένα επίμονα απαιτητικό περιβάλλον, η υψηλή προθυμία των ανθρώπων για ταξίδια εξασφαλίζει ισχυρή οικονομική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς του Ομίλου».

Η Tui αναμένει να σημειώσει αύξηση στα λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον 25% κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024 και στοχεύει σε σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7-10% μεσοπρόθεσμα.

Συνολικά 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες ταξίδεψαν με την TUI κατά την τρίμηνη περίοδο αναφοράς, από 3,3 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος.

Οι μέτοχοι της Tui, η οποία είναι εισηγμένη σε δύο χρηματιστηριακές αγορές, καλούνται να αποφασίσουν σήμερα για τα σχέδια διαγραφής από το Λονδίνο και παραμονής στη Φρανκφούρτη. Αν οι μέτοχοι δώσουν την έγκριση, η διαγραφή από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2024.

Delisting

Η TUI είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι η παραμονής της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης θα πρέπει να συνεχιστεί με αναβάθμιση στο τμήμα της αγοράς Prime Standard και ένταξη στο MDAX.

«Ακολουθήσαμε τις υποδείξεις των μετόχων μας και έχουμε κάνει εκτενείς συζητήσεις. Το delisting από το Λονδίνο θα προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα για τους επενδυτές και την εταιρεία», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Mathias Kiep.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 4,3 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αυξημένες κρατήσεις στα περισσότερα τμήματα της επιχείρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments