Πολιτική

Άδωνις: Άμεσα προκηρύσσουμε 6500 θέσεις στο ΕΣΥ

Άδωνις: Άμεσα προκηρύσσουμε 6500 θέσεις στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)Στην άμεση προκήρυξη 6500 θέσεων μονίμου προσωπικού επέμεινε ιδιαίτερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρηματοδοτεί γενναία το ΕΣΥ

Στην άμεση προκήρυξη 6500 θέσεων μονίμου προσωπικού επέμεινε ιδιαίτερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στο ζήτημα των προσλήψεων, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «προκηρύσσουμε άμεσα 6500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ. Πρόκειται το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων στην ιστορία του ΕΣΥ. Οι μισθοί, που θα προβλέπονται, θα είναι οι κανονικοί μισθοί που ισχύουν στο ΕΣΥ. Και με αυτή την κίνηση αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χρηματοδοτούσε και χρηματοδοτεί αδρά την δημόσια υγεία».

Ερωτηθείς, επίσης, για το ζήτημα των αναισθησιολόγων και για τα απογευματινά χειρουργεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί φτάνουν ακόμη και τα 15.000 ευρώ. Αυτά τα νούμερα είναι απαγορευτικά για το δημόσιο τομέα, κινούνται εκτός κάθε δημοσιονομικής λογικής. Οι αναισθησιολόγοι είναι πολύ λίγοι. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το χαρακτηρίζει ως το σημαντικότερο πρόβλημα για τα εθνικά συστήματα υγείας στον δυτικό κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους είναι ιδιαίτερα οξυμμένο και σοβαρό στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Παθολόγους θα στρέψουμε προς το θεσμό του προσωπικού γιατρού. Επίσης, υπάρχουν τρόποι να στρέψουμε ακτινολόγους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και ως προς τα 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία,  θα τα αγοράσουμε ως υπουργείο Υγείας. Θα αξιοποιήσουμε πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα δώσουμε προτεραιότητα σε αυτούς που περιμένουν περισσότερο. Το κόστος στα απογευματινά χειρουργεία θα είναι περίπου στο μισό των χειρουργείων στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Δεν θα υπάρχει φακελάκι. Δεν νομιμοποιούμε το φακελάκι. Το φακελάκι ήταν και παραμένει παράνομη πρακτική και οι χειρουργοί στα απογευματινά χειρουργεία θα αμείβονται νόμιμα και καθαρά.

«Τονίζω», είπε καταληκτικά ο υπουργός,. «ότι δεν υπάρχει κανένας ωμός εκβιασμός. Κάθε νοσοκομειακή μονάδα θα αποφασίσει εάν θα προβεί και θα προγραμματίσει απογευματινά χειρουργεία. Επίσης, δεν υποχρεώνουμε κανένα ασθενή να κάνει απογευματινό χειρουργείο. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει απογευματινά χειρουργεία. Άρα, είναι μια κομμουνιστική παρόλα ότι, δήθεν, προβαίνουμε σε ωμό εκβιασμό», ολοκλήρωσε ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments