Πολιτική

Φλωρίδης: Ιούνιο, στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας, ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη – Αδικη η επίθεση στους δικαστές

Φλωρίδης: Ιούνιο, στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας, ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη – Αδικη η επίθεση στους δικαστές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, η αίθουσα θα διαμορφωθεί κατάλληλα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα και «μόλις περατωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, στις επόμενες ημέρες, η υπόθεση θα οδηγηθεί κατευθείαν στο ακροατήριο. Τον Ιούνιο θα αρχίσει η δίκη»

Ετοιμη σε ενάμιση μήνα η αίθουσα που θα φιλοξενήσει τους παράγοντες της δίκης και το ακροατήριο Πηγή: Protagon.gr

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας θα διεξαχθεί η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, η αίθουσα θα διαμορφωθεί κατάλληλα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα και «μόλις περατωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, στις επόμενες ημέρες, η υπόθεση θα οδηγηθεί κατευθείαν στο ακροατήριο. Τον Ιούνιο θα αρχίσει η δίκη».

«Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να βρεθεί αίθουσα να γίνει στην Λάρισα η δίκη. Ο περιφερειάρχης μού τηλεφώνησε, μού είπε για το αίτημα του εισαγγελέα και χρηματοδοτούμε εμείς άμεσα την Περιφέρεια η οποία ετοιμάστηκε με τις τεχνικές υπηρεσίες της ώστε μέσα σε 1,5 μήνα να είναι έτοιμη η διαμόρφωση του χώρου που θα εξυπηρετήσει τους δικαστές, τους κατηγορουμένους, τους δικηγόρους όλων των πλευρών συν το ακροατήριο για την υπόθεση των Τεμπών», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Φλωρίδης που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κριτική που ασκείται στους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει το έργο της ανάκρισης: «Παρακολουθώ –είπε– τις τελευταίες ημέρες και έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ μια επίθεση εναντίον των δικαστών που ασχολούνται με το θέμα της ανάκρισης του δυστυχήματος των Τεμπών. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο γιατί μέσα σε έναν χρόνο, μία πάρα πολύ δύσκολη ανάκριση ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Από την ανάκριση αυτή έχουν καταστεί κατηγορούμενα 31 άτομα». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments