Πολιτική

Σαμαράς: Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Σαμαράς:  Ο γάμος των ομόφυλων δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρώην πρωθυπουργός εξηγεί την στάση του για την άρνησή του να υπερψηφίσει

«Σήμερα, λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο τη συνείδηση σας. Να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε», κάλεσε τους βουλευτές ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν νιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο» και έφερε ως παράδειγμα τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας, σημειώνοντας ότι υπήρξε υπογραφή συμφώνου φιλίας με την Τουρκία και ακολούθως παρέθεσε τις εναντίον της χώρας μας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε.

«Να προσέχει η κυβέρνηση διότι η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι «η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση».

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε πως τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης και με το νομοσχέδιο θα δοθεί το δικαίωμα τεκνοθεσίας και υπογράμμισε πως «όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα».

Δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων, αλλά και το δικαίωμα των ανηλίκων και στους δύο γονείς, είπε και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά δεν έχουν έναν από τους δύο γονείς. Αυτές τις περιπτώσεις τις στερεί η μοίρα, όχι η Πολιτεία.

Όταν το κράτος δίνει παιδιά στην επίβλεψη δύο μανάδων ή πατεράδων, τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα σε μάνα και πατέρα παραβιάζοντας το δικαίωμα των παιδιών, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας «καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Κανείς δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει. Το λέει και το Σύνταγμα. Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να συνδέεται ούτε με τη μητρότητα», εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις όπως να καταργηθούν από τα δημόσια έγγραφα ο τίτλος του πατέρα και της μάνας, κάτι, που όπως τόνισε, έγινε στη Γαλλία.

Παρομοίως διατύπωσε την πεποίθηση πως αν και το νομοσχέδιο προβλέπει ότι δεν θα μπει το γονέας 1 και γονέας 2, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα εμποδίζει την επιβολή τους στο εγγύς μέλλον. «Ανοίγουμε την κερκόπορτα», προειδοποίησε.

Για την παρένθετη μητέρα είπε ότι σήμερα επιτρέπεται για λόγους υγείας, αλλά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «μετατρέπουμε την μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο»

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι σήμερα έχει ήδη ψηφιστεί από την ευρωβουλή σχέδιο κανονισμού που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή του οικογενειακού δικαίου με απάλειψη σε κάθε αναφορά του πατέρα και της μητέρας και αναφορά σε γονέας 1 και γονέας 2. «Θα πρέπει η Ελλάδα να αναγνωρίζει τις σχέσεις του παιδιού με διεμφυλικό γονέα, με πολλούς γονείς κ.α», επισήμανε.

«Άκουσα να λένε πως ο γάμος των ομοφύλων είναι δέσμευση της παράταξης. Καμία δέσμευση δεν έχουμε λάβει, καμμία αντίρρηση να δεχθούμε τα δικαιώματα, έχουμε κάνει πολλά για τους ΛΟΑΤΚΙ. Σε καμία κοινωνία κάποιο «θέλω» δεν μπορεί να γίνεται και δικαίωμα», ανέφερε ακόμα.

Έκανε λόγο για «μπούλινγκ της αντίθετης άποψης», που όπως είπε, δέχονται όσοι εναντιώνονται κατά του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σχολίασε αρνητικά τα «φροντιστήρια» που έγιναν στους βουλευτές της ΝΔ για να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του νομοθετήματος.

Υπενθύμισε ότι η ΝΔ δεν δέχτηκε το σύμφωνο συμβίωσης και δεν δέχτηκε τότε την αναδοχή, επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα δέχεται την τεκνοθεσία, σημείωσε ότι «είναι πρωτοβουλία που δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ψηφίσουμε επειδή ανήκουμε στο ΕΛΚ» και πρόσθεσε πως «αν η κεντροδεξιά δεν ξυπνήσει από τον λήθαργο, τότε έρχονται δύσκολες μέρες για τη Δημοκρατία».

«Στα φροντιστήρια που έγιναν ειπώθηκε πως πρέπει να ψηφίσουμε γιατί ανήκουμε στη Δύση. Επειδή εγώ πάλεψα να μείνουμε στη Δύση και το πλήρωσα, δεν πρέπει να συγχέουμε τη Δύση με τις παθογένειές της», είπε και διερωτήθηκε:

Το ΚΚΕ που αντιδράει, τι είναι; Ακροδεξιό; Ομοφοβικός;

Η Εκκλησία είναι «σκοταδισμός και παπαδαριό;» και τόνισε ότι «δεν μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του και όχι η Εκκλησία που κράτησε τον Ελληνισμό όρθιο».

«Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο. Ακραίος και εγώ, που έστειλα τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι στη φυλακή; Όταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια για να βρουν αίθουσα να τους δικάσουν; Ακραίος και εγώ;», συνέχισε.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να χάσουμε την κοινωνία στα άκρα. Εγώ ήθελα απλώς να τα σκεφτείτε αυτά, η ψήφος σας ακουμπά, την ψυχή, τη συνείδηση και τις αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού» και κατέληξε λέγοντας «όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξή μας και τις ιδέες μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments