Πολιτική

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια [vid]

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα στις 13:00. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα αγγίζει τις 180 θετικές ψήφους, κάτι, που μεταφράζεται σε μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ταυτόχρονα, όμως, οι απώλειες αναμένεται να διαπερνούν οριζόντια σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες επί της αρχής και ως κεντρική θέση υπερψηφίζουν το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς αν όλοι οι βουλευτές τους ψήφιζαν σύμφωνα με τη θέση του κόμματός τους, τότε το νομοσχέδιο θα «περνούσε» με 243 θετικές ψήφους.

Κυβερνητικοί βουλευτές, που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (ο οποίος θα μιλήσει στις 18:00), όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης, δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν και δεν θα απέχουν, με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν έως και τους 20 τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι προσανατολίζονται στην καταψήφιση.

Ανάμεσά τους οι Άννα Καραμανλή, Ανδρέας Κατσανιώτης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστας Γκιουλέκας και Κώστας Καραγκούνης.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμη η στάση τεσσάρων υφυπουργών της κυβέρνησης, των Γιάννη Μπούγα, Μαρίας Κεφάλα, Σταύρου Κελέτση και Γιάννη Κεφαλογιάννη, οι οποίοι έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει δημόσια τη στάση, που θα τηρήσουν.

Στην αποχή προσανατολίζεται η πλειοψηφία των διαφωνούντων, μεταξύ αυτών  οι Θάνος Πλεύρης, Αγγελος Συρίγος, Στέλιος Πέτσας, Νότης Μηταράκης και Γιάννης Οικονόμου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου το θέμα χαρακτηρίζεται ως «ταυτοτικό» και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει για κομματική πειθαρχία, προαναγγέλλοντας συνέπειες για όποιον δεν ακολουθήσει, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του, όπως και της Νίνας Κασιμάτη.

Κάθε άλλο παρά ενιαία είναι και η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που μετά από δύο συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, περί τους 12-15 βουλευτές δεν έχουν πεισθεί. Μεταξύ αυτών οι Ευαγγελία Λιακούλη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλός και  Παναγιώτης Παρασκευαΐδη.

Ακόμη και στη Νέα Αριστερά, οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Οζγκιούρ Φερχάτ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, καταγράφονται στους διαφωνούντες.

Ξεκάθαρο «όχι» στο νομοσχέδιο έχουν πει Ελληνική ΛύσηΝίκη και Σπαρτιάτες και με διαφορετικό σκεπτικό το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments