EDITOR'S PICK

Νέο ταξίδι με το Orient Express -Θα συνδέσει τους δύο πιο glam προορισμούς της Ευρώπης, ίλιγγος το εισιτήριο

Νέο ταξίδι με το Orient Express -Θα συνδέσει τους δύο πιο glam προορισμούς της Ευρώπης, ίλιγγος το εισιτήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Venice Simplon-Orient Express, A Belmond Train

Το πιο διάσημο τρένο στον κόσμο, το περίφημο Orient Express, ξεκινά το πολυτελές ταξίδι του με ένα νέο δρομολόγιο που θα ενώσει για πρώτη φορά τη Γαλλία με την Ιταλική Ριβιέρα.

Τον Ιούνιο του 2024, το πιο εμβληματικό τρένο πολυτελείας στον κόσμο, το Venice Simplon-Orient-Express, θα κατευθυνθεί προς τις ακτές της Λιγουρίας στην Ιταλία για πρώτη φορά στα 40 χρόνια της μακράς και διάσημης ιστορίας του.

Τα περίφημα vintage βαγόνια θα κινηθούν από το Παρίσι στο Πορτοφίνο σε ένα διήμερο ταξίδι, συνδέοντας δύο εμβληματικούς προορισμούς. Για όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή είναι στα 8.500 δολάρια για το one way ταξίδι.

Τι περιλαμβάνει το ταξίδι με το Orient Express Στο ολονύκτιο ταξίδι, το τρένο της Belmond Train θα περάσει μέσα από τη γαλλική ύπαιθρο και κατά μήκος της Γαλλικής και της Ιταλικής Ριβιέρας. Οι επιβάτες θα περάσουν στο τέλος δύο νύχτες στο πολυτελές ξενοδοχείο Splendido, ένα Belmond Hotel στο Πορτοφίνο.

Οι επιβάτες της πολυτελούς αμαξοστοιχίας καλούνται να επιβιβαστούν στο τρένο πριν από την αναχώρηση, όπου μπορούν να απολαύσουν ένα γαλλικό gouter στην επιλεγμένη καμπίνα τους πριν προχωρήσουν στο Bar Car «3674» για χειροποίητα κοκτέιλ και ζωντανή μουσική από τον πιανίστα του Venice Simplon-Orient Express.

Μόλις το τρένο σφυρίξει, θα περάσει τις γαλλικές πόλεις Ντιζόν, Λιόν και Αβινιόν, ενώ οι επιβάτες δειπνούν στα βαγόνια του εστιατορίου Côte d’Azur, L’Oriental και Étoile du Nord καθώς παρακολουθούν τις πόλεις να χάνονται.

Ένα καλοκαιρινό μενού από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Jean Imbert θα σερβίρεται συνοδευόμενο από επιλεγμένα κρασιά από την εκτενή κάβα του τρένου, ως φόρο τιμής στις καλύτερες ετικέτες της Ευρώπης.

Η διασκέδαση, όμως, δεν θα σταματήσει εκεί. Μετά το δείπνο, οι επιβάτες του sleeper train καλούνται να επιστρέψουν στο Bar Car «3674», όπου το αλκοόλ θα ρέει άφθονο, και το συγκρότημα The Uppertones θα παίζει νοσταλγικές και ρετρό μελωδίες όπως swing, boogie και calypso μέχρι αργά τη νύχτα.

Το πρωί θα σερβιριστεί ένα απολαυστικό ευρωπαϊκό πρωινό στην ιδιωτικότητα των καμπινών, με φόντο την εντυπωσιακή παραθαλάσσια θέα, καθώς ο σιδηρόδρομος συνδέει τη Γαλλία με την Ιταλία, περνώντας από τις διάσημες πόλεις των Καννών, της Νίκαιας και του Μόντε Κάρλο.

Καθώς το Venice Simplon-Orient Express διασχίζει τα ιταλικά σύνορα, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τις πόλεις Βεντιμίλια, Σαβόνα και Τζένοα.

Σο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού σερβίρεται ένα νόστιμο brunch πριν το τρένο φτάσει στη Santa Margherita Ligure όπου τελειώνει η χλιδάτη σιδηροδρομική εμπειρία, αλλά η ιταλική παραμονή συνεχίζεται στο ξενοδοχείο Splendido.

Οι δύο νύχτες στο Πορτοφίνο περιλαμβάνουν ένα μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων από τον σεφ Jean Imbert στο La Terrazza, ειδικά επιμελημένο για τον εορτασμό του νέου ταξιδιού, με ποτά να σερβίρονται μετά το δείπνο στο κοκτέιλ μπαρ, που προσκαλεί τους επισκέπτες να ακολουθήσουν στο βήματα θρύλων όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και η Λάιζα Μινέλι.

Πηγή: iefimerida.gr//ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments