Ελλάδα

Κατεπείγουσα προανάκριση για τους Παλαιοχριστιανούς διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου [vid]

Κατεπείγουσα προανάκριση για τους Παλαιοχριστιανούς διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου [vid]
Μετά από την εισαγγελική παραγγελία η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιες

Παρέμβαση του εισαγγελέα Κορίνθου υπήρξε, το απόγευμα του Σαββάτου, για την υπόθεση με την παλαιοχριστιανική κοινότητα στην Κορινθία και συγκεκριμένα για τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του πρωτοδικείου Κορίνθου διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση για την υπόθεση των παλαιοχριστιανών στην Κόρινθο.

Μετά από την εισαγγελική παραγγελία η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιες όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Ο εισαγγελέας Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησς των παιδιών και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Πώς ζει μέσα στο λαγούμι η κοινότητα «Παλαιοχριστιανών

Τα μέλη της οικογένειας αυτής στην Κορινθία δηλώνουν «Ρωμιοί Παλαιοχριστιανοί που αρνούνται την τεχνολογική πρόοδο», δεν έχουν καμία σχέση με τον αστικό τρόπο ζωής και πιστεύουν στην εναλλακτική ιατρική, στους εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και τροφής.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, τέσσερα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν για εμπρησμό αγροτικού αυτοκινήτου. Κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με τη συμβολή ΕΚΑΜ από την Αθήνα έφθασαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί. Δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Στο σπίτι – λαγούμι βρέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, επτά αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, τέσσερα μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο πολεμικό τυφέκιο και ένα τσεκούρι.

Τρίκαλα Κορινθίας: “Δεν υποχρεωμένος να στέλνω τα παιδιά στο σχολείο”

Ο πατέρας των παιδιών που ζουν σε λαγούμι στα Τρίκαλα Κορινθίας, απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε το Σάββατο (17/02) ότι «μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε», ενώ σημειώνεται πως τα παιδιά του δεν πηγαίνουν στο σχολείο και ο ίδιος στο παρελθόν έχει απειλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικούς.

Ερωτώμενος για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης σημείωσε στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1: «Όσοι παραξενεύονται, φαρισαΐζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με 1.000 ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι». Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η Παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments