Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δύο σενάρια για τον Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τα δύο σενάρια για τον Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [365396] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πώς σκέπτεται να κινηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο στην Πολιτική Γραμματεία την περασμένη Πέμπτη όσο και με την επιστολή του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέστησε σαφές ότι δεν έχει περάσει πίσω από τη γραμμή των «κυρώσεων» για όσους δεν θα υπερψήφιζαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι ο χρονισμός που ενδεχομένως να απασχολεί αυτή τη στιγμή τον πρόεδρο, ώστε να μη διαταράξει περαιτέρω το βαρύ κλίμα που υπάρχει στο κόμμα; Σήμερα ταξιδεύει για το Λονδίνο και την Τρίτη που θα βρίσκεται στο γραφείο του θα απομένουν μόλις δύο ημέρες για την έναρξη του συνεδρίου.

Είναι αλήθεια ότι οι ηγέτες συνηθίζουν να αργούν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους σε θέματα κομματικής πειθαρχίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Παύλος Πολάκης και ο πρώην προεδρικός “στρατηγός” κατείχε τη θέση του υπερσυντονιστή του κοινοβουλευτικού τμήματος και ο διορισμός του στη θέση αυτή προκάλεσε την πρώτη σοβαρή ρήξη με ορισμένα από τα ανώτερα στελέχη που έκτοτε αποχώρησαν από το κόμμα. Ο βουλευτής Χανίων μπέρδεψε τους πάντες, ακόμα και στην Κουμουνδούρου. Πρώτα μίλησε για την εγχείρηση στην οποία προέβη την Πέμπτη, μετά ανέλυσε τη διαφοροποίησή του πολιτικά και σε συνέχεια. παρακολούθησε την ομιλία του κ. Κασσελάκη για τα πανεπιστήμια. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου διαψεύδουν την διαγραφή του, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν απαλλαγεί σύντομα από τα καθήκοντά του, αυτό θα μπορούσε να γίνει πιο “κομψά” μέσω μίας μίνι αναδιοργάνωσης του καταμερισμού της ενδοκομματικής εργασίας. 

Εκτός κομματικής γραμμής βγήκε και η Νίνα Κασιμάτη. Ψήφισε «παρών», ωστόσο αν κάποιος στο κόμμα ψάχνει να της αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, υπάρχει το «ναι» που είπε σε πολλά άρθρα. Η βουλευτής Β΄ Πειραιώς είναι τομεάρχης Μετανάστευσης και συμμετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Εκτιμάται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μέσα στο κόμμα αν επιχειρήσει απλώς να αφήσει πίσω του όσα συνέβησαν στη Βουλή. Ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε σχετικά: «Έχω βαρεθεί στη ζωή μου να απολογούμαι για τον Πολάκη. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του και ο ίδιος». Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε ότι το τι θα γίνει τελικά «είναι θέμα του προέδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί θα το δούμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να αφυπνίσει τα προοδευτικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων και των αφοσιωμένων φίλων του ΠΑΣΟΚ, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Το άλμα της ελληνικής κοινωνίας είναι μια νίκη για όλους μας. Το 32% των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε το “όχι” ή την αποχή στην ισότητα των γάμων, το 34% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επέλεξε το “όχι” στην ισότητα των γάμων ή την αποχή. Το… προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό αποχής και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που μεταφέρει τις ελπίδες και τα όνειρα χιλιάδων συμπατριωτών μας για ισότητα στη σύγχρονη κοινωνία”, σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Όθων Ηλιόπουλος   με παρέμβασή του αποσαφήνισε ότι στηρίζει απερίφραστα το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, τονίζοντας πως «η απουσία μου από την ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή».

Η διαμάχη μεταξύ της Νίνας Κασιμάτη και του Γιάννη Ραγκούση έχει γίνει ένας νέος “πονοκέφαλος” για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Κασιμάτη, βουλευτής Πειραιά, “φωτογράφισε” ένα μέλος του πολιτικού γραφείου που προσπάθησε να φέρει στο προσκήνιο το θέμα των κυρώσεων και περίμενε να διαφοροποιηθεί στην ψηφοφορία. Ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε, λέγοντας: «Ισχύει απολύτως αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: “Η αποχή είναι για τους Βορίδηδες αυτού του τόπου. Μας χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από αυτούς”. Και πράγματι, με χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από τους θηλυκούς Βορίδηδες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments