Πολιτική

Κελέτσης για αγρότες: Κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης από όλους μας

Κελέτσης για αγρότες: Κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης από όλους μας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί πλέον το έδαφος και αν θέλετε ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους αγρότες. Θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και θα πάρουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες βέβαια για εμάς είναι πάντοτε σεβαστές», ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

«Η κυβέρνηση μπορεί να κινηθεί σε δύο επίπεδα», είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί πλέον το έδαφος και αν θέλετε ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους αγρότες. Θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και θα πάρουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες βέβαια για εμάς είναι πάντοτε σεβαστές», ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

«Η κυβέρνηση μπορεί να κινηθεί σε δύο επίπεδα», είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «το ένα είναι το επίπεδο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει να κάνει με τους ελέγχους που μπορούμε εμείς να κάνουμε σε σχέση με την ποιότητα και την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται για την παραγωγή κάποιων προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα που έχουν να κάνουν όπως είναι το γάλα, η φέτα, το μέλι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, αλλά και συνολικά και άλλα προϊόντα τα οποία πολλές φορές έρχονται μέσω ευρωπαϊκών χωρών.

Άρα, το ένα επίπεδο είναι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εμείς σε αυτό ήδη έχουμε εντείνει τους ελέγχους και ετοιμάζουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο περί ελέγχων και ελεγκτικών μηχανισμών. Είναι το επόμενο νομοσχέδιο το οποίο φέρνουμε στη Βουλή.

Και βέβαια το δεύτερο επίπεδο έχει να κάνει με ελέγχους που αφορούν την αγορά, που δεν είναι βέβαια δική μας αρμοδιότητα αλλά του Υπουργείου Ανάπτυξης και του παλιού Υπουργείου Εμπορίου το οποίο και αυτό κάνει μια τεράστια προσπάθεια τον τελευταίο καιρό προκειμένου να ελέγξει τις τιμές και τις όποιες στρεβλώσεις υπάρχουν στην αγορά και κυρίως κατά την τελευταία φάση κατά την οποία φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή».

Όπως σημείωσε ο Στ. Κελέτσης: «Από την πλευρά μου, πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί πλέον το έδαφος και αν θέλετε ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους αγρότες προκειμένου να επιστρέψουν στα χωράφια τους» επισήμανε έπειτα ο κ. Σταύρος Κελέτσης.

«Βέβαια είναι δική τους η ευθύνη και αυτοί θα αποφασίσουν. Θα επιστρέψουν πίσω στα μπλόκα τους, θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και θα πάρουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες βέβαια για εμάς είναι πάντοτε σεβαστές», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments