Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο [vid]

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τι αναφέρεται στην ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Τι αναφέρεται στην ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Τη δική τους αποτίμηση κάνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, από την οποία προκύπτει πως το κόμμα προχωρά «ενωμένο» στο Συνέδριο, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ σε σχέση με το ερωτηματολόγιο, σημειώνεται πως παραμένει κανονικά «αναρτημένο στον ISYRIZA».

Ειδικότερα, αυτά που αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

«1. Το διακύβευμα της χθεσινής ΠΓ ήταν: «Επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο των μελών της ΠΓ ή αλλιώς προσφυγή στα μέλη»

Η ΠΓ επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπο του Προέδρου και προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στη βάση των θέσεων όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον προσυνεδριακό διάλογο.

2. Μόνο ένα μέλος της ΠΓ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της ανάκλησης της επιστολής του προέδρου και απορρίφθηκε από όλους στην ΠΓ.

3. Το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA»

Το “γύρισε” ο Γ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης Κασσελάκη – Τα ζητήματα έχουν λυθεί

Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας,  ο οποίος διαφοροποιήθηκε από προηγούμενες δηλώσεις του, βάσει των οποίων υποστήριζε ότι «αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι η δήλωση του, περί άλλου προσώπου στο κόμμα, δεν είχε στόχο να αμφισβητήσει τον κ. Κασσελάκη. «Αν δείτε όλη τη δήλωση, είναι ότι έχουμε πρόεδρο τον Στέφανο Κασελάκη και με καλύτερη πολιτική λειτουργία θα πάμε και στις ευρωεκλογές και παραπέρα. Αυτή ήταν η δήλωσή μου χθες. Υπήρχε ζήτημα πολιτικής λειτουργίας», σημείωσε.

Σχετικά με τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. «Δεν υπήρξε ένταση. Εντάσεις υπήρξαν μόνο στιγμιαία. Ήταν πολύ παραγωγική συζήτηση και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Συνεχίζουμε και προς το συνέδριο και προς τις ευρωεκλογές» δήλωσε.

«Δύο μέρες κράτησαν οι συζητήσεις. Την πρώτη μέρα χωρίς τον πρόεδρο, τη δεύτερη με τον πρόεδρο και το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο από αυτό που βρισκόμασταν την Κυριακή και προχωράμε όλοι ενωμένοι» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments