Πολιτική

Στελέχη Πολιτικής Γραμματείας σε Κασσελάκη: «Λευκή επιταγή» σε κανέναν

Στελέχη Πολιτικής Γραμματείας σε Κασσελάκη: «Λευκή επιταγή» σε κανέναν

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα μέλη φέρονται να του απάντησαν πως «εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή», ενώ με παρέμβασή τους ορισμένα άλλα φέρονται να του είπαν ξεκάθαρα πως «θα κριθείς και εσύ στις ευρωεκλογές»

«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στο τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος νωρίτερα διαμήνυσε στα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος ότι «ή με στηρίζετε ή βρείτε ανταγωνιστή να κονταροχτυπηθούμε στο Συνέδριο» αλλιώς « θα απευθυνθώ εκ νέου στη βάση», προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα μέλη φέρονται να του απάντησαν πως «εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή», ενώ με παρέμβασή τους ορισμένα άλλα φέρονται να του είπαν ξεκάθαρα πως «θα κριθείς και εσύ στις ευρωεκλογές».

Το τελεσίγραφο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως «είτε θα με στηρίξετε έως στις εκλογές, είτε θα απευθυνθώ εκ νέου στη βάση», ενώ το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε «ή με στηρίζετε ή βρείτε ανταγωνιστή να κονταροχτυπηθούμε στο Συνέδριο».

Με την τοποθέτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης ουσιαστικά «έριξε το γάντι» στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι τον αμφισβητούν ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά τη «δημοσκοπική κατρακύλα» του κόμματος, που συνεχίζεται ακόμα και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θέτοντας τους το δίλημμα ή να τον στηρίξουν ή να βρουν άλλο υποψήφιο πρόεδρο με τον οποίο να αντιπαρατεθεί στο Συνέδριο, προειδοποιώντας, μάλιστα, πως θα απευθυνθεί εκ νέου στη βάση του κόμματος.

«Αν δεν με εμπιστεύεστε ζήτω αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών», φέρεται να είπε συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Αν κάποιος με αμφισβητεί ας το κάνει εδώ και τώρα, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια». Είπε ακόμη: «Σέβομαι τα όργανα και τα σέβομαι παρότι δεν υπήρξε συλλογική διαδικασία που δεν σημειώθηκαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε την διαδικασία;».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι «είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα μέλη» και πως «οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα είναι συνέδριο επανίδρυσης». Υπενθυμίζεται ότι το καταστατικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο για το φθινόπωρο.

Επίθεση Κασσελάκη κατά ΜΜΕ

Νωρίτερα, κατά την προσέλευσή του δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το δείτε σύντομα», ενώ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης απουσίαζε και έστειλε επιστολή, αρνούμενος να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης με το αιτιολογικό του βεβαρημένου προγράμματος. Ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν λίγο πριν τις 19:00 στην Κουμουνδούρου από το Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν στο συλλαλητήριο των αγροτών.

Κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: ότι διαβάζει σε δημοσίευμα τον τίτλο «χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Μετά την εσωκομματική κρίση που προκάλεσε η ενέργεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει ένα ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου, στο οποίο περιλαμβάνονταν ερωτήσεις αναφορικά με τον πολιτικό προσανατολισμό, την ονομασία και το λογότυπο του κόμματος, οδηγώντας σε αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται η ιδιότυπη κόντρα του Στέφανου Κασσελάκη με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ενδεικτικό είναι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας, ανέφερε σήμερα, μία ημέρα μετά την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας  που ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση, χαρακτηριστικό της διάστασης απόψεων εντός του κόμματος, πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρηθεί να κατευναστεί η νέα κρίση που ξέσπασε τα προηγούμενα 24ωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments