Nέα της αγοράς

Κόκκαλης: Tο στοίχημα της Intralot και το… όνειρο της Wall

Κόκκαλης: Tο στοίχημα της Intralot και το… όνειρο της Wall

Πηγή Φωτογραφίας: intralot.com

Επί προσωπικού: Ο κ. Κόκκαλης, εκτός του 20,5% της Intralot, διαθέτει και το 28,8% της Intracom Holdings

Μέχρι και πριν μερικούς μήνες, επρόκειτο για μια εισηγμένη σε καθεστώς Επιτήρησης, συμπληρώνοντας 3,5 ολόκληρα χρόνια εκτός Κύριας Αγοράς. Σήμερα, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να επανέλθει δυναμικά, αφήνοντας πίσω τις αμαρτίες και τα λάθη του παρελθόντος.

Ο λόγος για την Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος έχει βαλθεί να αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί οδηγήσει την εισηγμένη σε ασφαλή ύδατα, αλλά και να υλοποιήσει -για τα δεδομένα της Ελλάδας- ένα εντυπωσιακό turn-around story.

Θα τα καταφέρει; Αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Πάντως, οι πρώτες κινήσεις εμπνέουν αισιοδοξία.

Η ΑΜΚ του φθινοπώρου «έσβησε» τα αρνητικά ίδια κεφάλαια και επανέφερε τη μετοχή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου. Εκείνη την ημέρα (8/11/2023) η τιμή στο ταμπλό έγραφε 0,72 ευρώ. Έκτοτε ακολούθησε ένα ράλι της τάξης του 70%, το οποίο οδήγησε τη μετοχή έως το 1,23 ευρώ και τα υψηλά 5ετίας.

Στο μεσοδιάστημα, ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος σε λίγους μήνες θα συμπληρώσει το 85ο έτος της ηλικίας του, κατάφερε να εξασφαλίσει τραπεζικό κοινοπρακτικό δάνειο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο μαζί με τα 130 εκατ. ευρώ της εν εξελίξει ομολογιακής έκδοσης, θα αναχρηματοδοτήσουν το ομόλογο λήξεως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Όλες αυτές οι κινήσεις, σε συνδυασμό με την προσπάθεια εξασφάλισης νέων μεγάλων συμβολαίων τυχερών παιγνίων, κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πολυεθνικού Ομίλου, με αυξημένες ταμειακές, ροές, υψηλά περιθώρια κέρδους και αποδοτική χρήση κεφαλαίων.

Το όνειρο της Wall

Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης ουδέποτε έχει κρύψει το όνειρο της εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής της Intralot στη Wall Street, κάτι το οποίο θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στους μετόχους. Φυσικά, για να καταστεί κάτι τέτοιο πραγματικότητα, χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν.

Προς το παρόν, πάντως, η Intralot φαίνεται ότι βρίσκεται σ’ έναν δρόμο συνεχούς βελτίωσης, με τα κέρδη EBITDA του Ομίλου να ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2023 (+14,7% σε ετήσια βάση) και τον καθαρό δανεισμό να περιορίζεται στα 458 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, δε ανέρχεται στα 712 εκατ. ευρώ.

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Κόκκαλης, εκτός του 20,5% της Intralot, διαθέτει και το 28,8% της Intracom Holdings, η οποία με τη σειρά της κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο στην Κλουκίνας – Λάππας (θα συγχωνευτεί με την Intracom Properties), ενώ διατηρεί μερίδιο 7% στην Intralot, 5% στην Intrakat και 34% στην Κέκροψ.

Πηγή: naftemporiki.gr//Γεράσιμος Χιόνης 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments