Πολιτική

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση κατά του ΠΑΣΟΚ

Ιδιωτικά ΑΕΙ: Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση κατά του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [365739] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πινγκ - πονγκ ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και Χαριλάου Τρικούπη.

Αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ  και κυβέρνησης ξέσπασε με αφορμή τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το προωθούμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ακολούθησε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη ο οποίος κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ως «εκπρόσωπο του πιο γνήσιου αναχρονισμού». Η παρέμβαση Μαρινάκη προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη η οποία με τη σειρά της εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, σειρά ερωτήσεων προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη επικεντρώθηκε στα παράλληλα κοινωνικά μέτωπα στους τομείς της γεωργίας, της εκπαίδευσης και της υγείας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση παρακολούθησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσώπων των αγροτών για θέματα που αφορούν τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας. Απαντώντας πάντως σε ερώτηση εάν ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και την Θεσσαλία, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες για τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».  

 Αναφορικά με τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπέλυσε, δια του κ. Μαρινάκη, σφοδρή επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή την απόφαση να μην υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός ενώ στην πράξη είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού» που ψάχνει «ασόβαρες δικαιολογίες».

Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για τρεις λόγους που «προφασίστηκε σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης» (υποχρηματοδότηση, αυστηρά κριτήρια, αξιολόγηση) υποστηρίζοντας πως «όλα όσα επικαλείται, προβλέπονται», ενώ υποστήριξε ότι «όλα αυτά είναι άλλη μία απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, όπως μας έλεγαν, να είναι επιτέλους μία αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση για τον τόπο, μία σοβαρή εναλλακτική του προοδευτικού χώρου, αλλά είναι μία από τα ίδια: Ένα κράμα παθογενειών όλων όσων ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στην μεταπολιτευτική Ελλάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «στείρα αντιπολίτευση» και συμπλήρωσε πως «είναι λυπηρό» και πως είναι «μία χαμένη ευκαιρία για να αποκτήσει η χώρα μία σοβαρή αντιπολίτευση που στα μεγάλα θα ενώνεται με τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές».

Επισημαίνεται ότι το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα προέβη σε ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις στις ανακοινώσεις του κατά της ΝΔ. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη,  «ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία», απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Χαριλάου Τρικούπη. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε την κυβέρνηση «επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους» και κατέληγε θέτοντας το εξής ερώτημα: «Γιατί η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου; Ποιους προστατεύει;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments