Πολιτική

Μωραΐτης για Τσίπρα: Ο Μαραντόνα επέστρεψε – «Τάραξε τα νερά»

Μωραΐτης για Τσίπρα: Ο Μαραντόνα επέστρεψε – «Τάραξε τα νερά»

Πηγή Φωτογραφίας: Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο STARFORUM στη Λαμία. Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπασε τελικά τη σιωπή του για τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Με τον Ντιέγκο Μαραντόνα συγκρίνει ο Νίκος Μωραΐτης τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, «τάραξε τα νερά».

«Ο Μαραντόνα επέστρεψε, αν και το 2019-23 οι νάνοι γύρω του τον έκαναν σχεδόν να ξεχάσει το άθλημα. Αποστάτες, Γεροβασίληδες και Κασσελάκη, διαβάστε και κρατήστε σημειώσεις για το πώς παίζεται η μεγάλη μπάλα» γράφει σε ανάρτησή του στα social media, ο Νίκος Μωραΐτης, εκ των υποστηρικτών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βόμβα Τσίπρα

Αιχμές κατά πάντων περιλαμβάνει το κείμενο που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Facebook μια μόλις ώρα πριν την προγραμματισμένη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΑλέξης Τσίπρας έσπασε τελικά τη σιωπή του για τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Αιχμές κατά όλων περιλαμβάνει το κείμενο που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Facebook μια μόλις ώρα πριν την προγραμματισμένη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπαινίσσεται μάλιστα πως δεν θα παραβρεθεί στο Συνέδριο του κόμματος, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας.

Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει. Όχι. Προσωπικά εμένα δεν μου λείπει ούτε το βήμα, ούτε το χειροκρότημα. Δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια».

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για «εσωτερική διαπάλη που αφορά περισσότερο προσωπικές σκοπιμότητες». Μάλιστα δεν περιορίζει την κριτική του στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αναφέρεται ευρύτερα φτάνοντας ακόμα και στην ομάδα Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Τζανακόπουλου, «Η αδιαφορία αυτή δεν αφορά έναν, αφορά πολλούς. Οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές».

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η μεν πλευρά Κασσελάκη «προεξοφλεί την εκλογική αποτυχία και αδιαφορεί για τις συνέπειές της» ενώ αναφέρει πως κάποιοι επικριτές του προέδρου «Διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

Τέλος, καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να μην ζητά εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από την Πολιτική Γραμματεία, αλλά από τα μέλη του κόμματος, «Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας. Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments