Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Κασσελάκη για την προεδρία

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Κασσελάκη για την προεδρία

Πηγή Φωτογραφίας: [367454] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος και Διονύσης Τεμπονέρας φέρονται να σκέπτονται το ενδεχόμενο.

Η “ρουκέτα” εκτοξεύθηκε από τον κ. Αλέξη Τσίπρα και στόχευσε κατευθείαν τον Στέφανο Κασσελάκη. Την πίστωση χρόνου που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις εθνικές κάλπες ο πρώην πρωθυπουργός δεν την έδωσε ούτε μέχρι τις ευρωεκλογές, ζητώντας ανανέωση της εμπιστοσύνης. Δεν ήταν δυνατόν η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα να μην προκαλούσε «σεισμό» στην Κουμουνδούρου. Έβλεπε μπροστά του «γκρεμό» και αποφάσισε να ρίξει μια «βόμβα» εξαιρώντας τον εαυτό του, όπως αναμενόταν, από τις διαδικασίες διαδοχής.

Έτσι, μέσα σε ένα εξάμηνο ο ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερη φορά στήνει κάλπες για την εκλογή προέδρου. Τις επόμενες δυο εβδομάδες ή το αργότερο σε είκοσι μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης θα αντιπαρατεθεί με οποία στελέχη δηλώσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να παρουσιαστεί στον στρατό στις 11 Μαρτίου, οι κάλπες θα πρέπει να έχουν στηθεί μέχρι και τις 10 του επόμενου μηνός αλλιώς θα πρέπει να ζητήσει αναβολή.

Από σήμερα αναμένεται οι νέοι «παίχτες» στο συνέδριο να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Από το βήμα του κλειστού του Ταε Κβον Ντο όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους. Το βλέμμα όλων στρέφεται στις κινήσεις που θα κάνει η Όλγα Γεροβασίλη η οποία την προηγούμενη Κυριακή με την ανάρτησή της προκάλεσε κύμα αντιδράσεων κατά του Στέφανου Κασσελάκη και απελευθέρωσε σημαντικές δυνάμεις. Ήταν η πρωταγωνίστρια και το κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Ο Διονύσης Τεμπονέρας (οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα μιλήσει νωρίς το μεσημέρι) έχει ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος με τον θεσμικό ρόλο που έχει θεωρείται μια δυναμική παρουσία. Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι αν θα βρεθεί ένας ή περισσότεροι υποψήφιοι απέναντι στο σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.Ο κατακερματισμός των δυνάμεων θα λειτουργήσει υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη. Σαφώς όλοι περιμένουν τη στάση που θα τηρήσουν στη νέα εσωκομματική κούρσα ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης.

Το σενάριο της ενιαίας υποψηφιότητας απέναντι στον Στ. Κασσελάκη

Η αναζήτηση υποψηφίου/ων απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη εξελίχθηκε σε δείπνα και συναντήσεις μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, καθώς επί της αρχής αναζητείται πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλες τις τάσεις. Δηλαδή, πρόθεση των όσων έχουν επικρίνει την στάση του κ. Κασσελάκη είναι να καταλήξουν οριζόντια σε έναν και κοινό υποψήφιο, παραμερίζοντας προσωπικές στρατηγικές και ατζέντες.

Η εξίσωση, ωστόσο, μιας ενιαίας υποψηφιότητας, για την οποία εργάζονται πλέον παρασκηνιακά αρκετά στελέχη, δεν συνιστά εύκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το πλεονέκτημα της εν ενεργεία θητείας του, κινητοποιώντας ανά πάσα στιγμή τον κομματικό μηχανισμό.

Βαρόμετρο αποτελεί και η στάση επώνυμων στελεχών και κυρίως βουλευτών στο εξής, καθώς η κινητοποίηση μελών θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα για το εγχείρημα, βαθαίνοντας, μοιραία, ωστόσο και το ρήγμα της πόλωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments