Πολιτική

Κασσελάκης: Θα μείνω στο κόμμα ακόμη και αν χάσω – Πάμε για εκλογές στις 10 Μαρτίου

Κασσελάκης: Θα μείνω στο κόμμα ακόμη και αν χάσω – Πάμε για εκλογές στις 10 Μαρτίου

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο. Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ότι θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα της, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρέμβασή του

Δεσμεύομαι να μείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που πρόσθεσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου θα γίνουν στις 10 Μαρτίου και ότι θα υπάρχει η δυνατότητα και ψηφιακής συμμετοχής.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε αμέσως μετά την Όλγα Γεροβασίλη η οποία ανήγγειλε τη δική της υποψηφιότητα.Καλοσωρίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής, το ιστορικό στέλεχος, είπε στην αρχή της σύντομης παρέμβασής του.«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ότι εγώ θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας», είπε στη συνέχεια.

Επισήμανε ακόμη: «Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα της να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε.» Να ξέρουν όλοι πως το τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει».Όσο για την αναμέτρηση, στην οποία επιμένει ο κ. Κασσελάκης, τόνισε ότι θα γίνουν στις 10 Μαρτίου και ότι «θα πάμε υβριδικά για να έχουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή.» Και προφανώς αυτή είναι η εισήγησή μου προς το Συνέδριο την οποία θα ακολουθήσει».

Επίσημα υποψήφια η Ο. Γεροβασίλη: Δηλώνω παρούσα για να σταματήσει η κατηφόρα

Με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη «δεν φτάνει η επικοινωνία» η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις νέες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ολους αυτούς τους μήνες στήριξα την προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Πάντα πίστευα ότι η Αριστερά είναι τα μέλη της, όλοι εσείς, που δέχεστε απειλές από εργοδότες. Σήμερα κοιτάμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πρέπει να νικήσουμε τον Μητσοτάκη και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με σαφείς στόχους, κοστολογημένες προτάσεις», τόνισε.

«Συντροφικότητα είναι η αλήθεια, η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός, είναι να ενώνει όχι να διζάζει, να πείθει όχι να απειλεί, να ρίχνει γέφυρες όχι να υψώνει τείχη και πάνω από όλα ο ρόλος είναι να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί. Ετσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει από το 2008 με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Με όλους εσάς που ματώνετε καθημερινά για αυτήν την υπόθεση», υπογράμμισε.

«Όχι ενός αντρός αρχή», επισήμανε η Ο. Γεροβασίλη και απευθυνόμενη στους συνέδρους μίλησε για υπαρξιακό δίλημμα και ζήτησε να απαντήσουν στον προβληματισμό εάν μια εσωκομματική διαδικασία προκαλέσει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια».

«Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Μού αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι περρήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα», σημείωσε.

«Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments