Πολιτική

Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα

Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [362076] ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με την παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός ανέτρεψε όλη την ατζέντα του συνεδρίου.

Ο πρόσφατα εκλεγμένος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είδε τον πρώην αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ανατρέπει το συνέδριο του κόμματος και να το καθιστά ουσιαστικά άνευ σημασίας, ελάχιστες ώρες πριν από την έναρξη των συνεδριακών εργασιών. Η παρέμβαση του πρώην προέδρου, ο οποίος κάλεσε σε προσφυγή στην κοινωνική βάση του κόμματος, χωρίς να αναφέρει σοβαρό λόγο, δείχνει έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατική διαδικασία και στους συντρόφους του, ιδιαίτερα στους απλούς συνέδρους. που ήρθαν από την επαρχία. 

Με την παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αποφάσισε πως δεν μπορεί να παραβρεθεί σε ένα συνέδριο «που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα, εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας, και να υποκρίνονται όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είναι» και ζήτησε να ξαναπάνε σε εκλογή προέδρου.

Οι λόγοι για την προκήρυξη νέων εκλογών είναι οι εξής έχουν να κάνουν με το ότι ο κ. Κασσελάκης εξελέγη χωρίς χρόνο να εξηγήσει λεπτομερώς τις θέσεις και τα σχέδιά του”, οπότε τώρα θα έχει την ευκαιρία “να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη των μελών προς το πρόσωπό του, την εντολή και τα πολιτικά του σχέδια. Ο κ. Κασελάκης έχει δίκιο που θέτει το θέμα της αξιοπιστίας του αρχηγού του κόμματος και για να ηγηθεί του κόμματος στην ερχόμενη προεκλογική εκστρατεία, “πρέπει να είναι σαφές αυτή την κρίσιμη στιγμή ότι διαθέτει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας” και ότι “όσοι έχουν διαφορετικά σχέδια θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να καταθέσουν προτάσεις”.  

Στο επίπεδο της παρέμβασής του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους ηττημένους των τελευταίων εσωκομματικών εκλογών, ισχυριζόμενος πως αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έχασαν τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία και ότι δεν τους ενδιαφέρει αν ο διχασμός μεγαλώνει και οι νικητές είναι οι πολιτικοί αντίπαλοι. Κατηγόρησε επίσης και όσους διαφωνούν με τον κ. Κασσελάκη ότι περιμένουν σιωπηλά να αποτύχει στις εκλογές για να τον αμφισβητήσουν ανοιχτά, χωρίς να νοιάζονται τι θα σήμαινε αυτό για το κόμμα και τη χώρα.

Βέβαια, επί ημερών του Αλέξη Τσίπρα ήρθε η Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση της χώρας και προώθησε τον κ. Κασσελάκη, παρόλο που δεν είχε καμία σχέση με την Αριστερά και δεν γνώριζε καν τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Του άνοιξε το δρόμο για να κατέβει και να τον διαδεχθεί. Είναι κοινό μυστικό ότι πριν ακόμα εκλεγεί Πρόεδρος, είχε ζητήσει από φίλους να τον βοηθήσουν. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πραγματικότητα δεν ενδιαφερόταν να εκλεγεί ο καλύτερος. Ο λόγος που παραιτήθηκε (παρότι στην παρέμβασή του αποφεύγει πάλι να πει ότι παραιτήθηκε και λέει ότι παραμέρισε) ήταν για να αναλάβει κάποιος άλλος τις απώλειες στις τοπικές – αυτοδιοικητικές και τις  ευρωπαϊκές εκλογές.

Ο Κασσελάκης θεωρήθηκε καταλληλότερος για το ρόλο, καθώς δεν έχει ρίζες και ερείσματα στην Κουμουνδούρου. Ως εκ τούτου, θα ήταν εύκολο να ελεγχθεί. Ωστόσο, αυτός δεν ήταν ο χαρακτήρας του. Στις ομιλίες του έλεγε ότι υπήρχαν κάποιοι που προσπαθούσαν να τον χειραγωγήσουν, αλλά δεν το επέτρεπε. Έτσι, όσοι αγνόησαν τον πεισματάρη και απρόβλεπτο χαρακτήρα του και νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να τον χρησιμοποιήσουν και να ξεφύγουν εύκολα, έκαναν λάθος.

Όταν, μάλιστα, κάποιοι στο κόμμα άρχισαν να ανησυχούν πριν από λίγο καιρό, ο Τσίπρας τους είπε να περιμένουν μέχρι τις ευρωεκλογές, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και ο Κασσελάκης θα αποχωρήσει από το κόμμα. Ωστόσο, όταν ενημερώθηκε για όλα αυτά, ο Κασελάκης δήλωσε δημοσίως ότι δεν θα αποχωρούσε από το κόμμα. ακόμη και αν χάσει τις ευρωεκλογές. Πρόσφατα ξεκαθάρισε ότι η πολιτική του θα κριθεί στις εθνικές, βουλευτικές εκλογές. Υπενθυμίζει σε όλους τους συνομιλητές του πως εξελέγη πρόεδρος για μια τριετία και δεν υπάρχει λόγος να τον κατηγορήσει κανείς για ήττα στις ευρωεκλογές, την οποία δεν θα θεωρεί πως του ανήκει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments