SPOTLIGHTS

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Έρχεται η μικρότερη πανσέληνος του 2024

«Φεγγάρι του Χιονιού»: Έρχεται η μικρότερη πανσέληνος του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Beautiful autumn fantasy - maple tree in fall season and full moon with milky way star in night skies background. Retro style artwork with vintage color tone

πανσέληνος του Φεβρουαρίου, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Χιονιού», θα ανατείλει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου.

Η δεύτερη πανσέληνος του 2024 είναι μια μικρο-σελήνη, που σημαίνει ότι θα βρίσκεται πολύ μακριά από τη Γη (απόγειο). Συγκεκριμένα, αυτή η «Πανσέληνος του Χιονιού» θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Παρά το μικρότερο μέγεθός της, η Σελήνη του Χιονιού, η οποία είναι γνωστή και ως «Πεινασμένο Φεγγάρι» και «Φεγγάρι καταιγίδας», σύμφωνα με τη NASA, θα είναι εντυπωσιακή. Η εμφάνισή της θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Γιορτής των Φαναριών, η οποία αποτελεί μέρος των εορτασμών του κινεζικού νέου έτους.

Η Πανσέληνος του Χιονιού είναι ένα από τα πολλά προσωνυμία που έχει η πανσέληνος του Φεβρουαρίου. Η αποψινή πανσέληνος ονομάστηκε έτσι από τη φυλή Algonquin «εξαιτίας των βαριών χιονοπτώσεων που πέφτουν αυτή την εποχή», σύμφωνα με τη NASA.

Μετά τη «Σελήνη του Χιονιού», η επόμενη πανσέληνος θα είναι η «Σελήνη του Σκουληκιού» στις 25 Μαρτίου, η οποία θα προκαλέσει μια ημισφαιρική έκλειψη.

Στις 8 Απριλίου θα έχουμε μια ολική έκλειψη ηλίου, η οποία θα είναι ορατή στη Βόρεια Αμερική, στο Μεξικό και στον Καναδά. Το τμήμα της γήινης επιφάνειας από το οποίο είναι ορατή η ολική έκλειψη ονομάζεται διαδρομή ολικότητας και θα έχει πλάτος 185 χιλιόμετρα.

Πηγή: livescience

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments