Πολιτική

Πιέσεις στο παρά πέντε για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών

Πιέσεις στο παρά πέντε για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος πιέζουν για αναβολή.

Το ενδεχόμενο της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ζωντανό πάνω στο τραπέζι, παρά το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν ιδιαίτερα εκρηκτική.

Ωστόσο, ό,τι και να συμβεί, το συμπέρασμα από όλη την διαδικασία είναι ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης βγαίνει για μία ακόμη φορά λαβωμένο και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η ένταση. Θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση που κατατέθηκε από συνέδρους για την μη διεξαγωγή των εκλογών και η οποία όπως φαίνεται θα περάσει. Φυσικά αυτό που απομένει να φανεί είναι το πως θα διαχειριστούν οι δύο υποψήφιοι μία τέτοια απόφαση προκειμένου να μην εμφανιστούν ότι υπαναχωρούν από την απόφαση τους να διεκδικήσουν την ηγεσία.

Νίκος Παππάς: Να μην πάμε σε εσωκομματικές εκλογές

Να αποτραπεί η εσωκομματική εκλογή και να αναγνωριστεί ξεχωριστή θέση στην Όλγα Γεροβασίλη δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη ζήτησε με με την ομιλία του στο Συνέδριο ο Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής αρχηγού είπε: «Θα αναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες μέχρι τις ευρωεκλογές σε δικά μας ζητήματα ή θα αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό στη μάχη ενάντια στη ΝΔ; Εδώ σε αυτό το Συνέδριο δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά όχι γιατί θέλουν το κακό του κόμματος».

Αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος λέγοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρωτεργάτης της πορείας του κόμματος και η παρουσία του θα προσέθετε στο Συνέδριο. Θα θέλαμε να τον ακούσουμε από αυτό το βήμα».

Κάνοντας προσωπική αναφορά είπε: «Στηρίξαμε τον Στέφανο στη βάση μιας πολιτικής συμφωνίας, για το περιεχόμενο της οποίας έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Δε ζήτησε λευκή επιταγή. Δε θα έπαιρνε ποτέ λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν ζητά και δε λαμβάνει κανένας. Καλό είναι τα συλλογικά μας λάθη να τα αναγνωρίζουμε. Όπως το έλλειμμα πολιτικής συλλογικής λειτουργίας. Το έκανε και ο Στέφανος. Και έχει την πρωτοβουλία και τον πρώτο λόγο για να υπερβούμε αυτά τα προβλήματα και να πάμε στις ευρωεκλογές και να κόψουμε το βήχα του 41%».

Αναφέρθηκε στην Όλγα Γεροβασίλη: «Με την Όλγα Γεροβασίλη έχουμε πορευτεί για πολλά χρόνια. Κοσμεί την παράταξη μας. Και στην κρίσιμη στιγμή, σε κάθε κρίσιμη στιγμή υπηρέτησε, υπηρετεί και θα υπηρετεί το συλλογικό μας σχέδιο και στόχο. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στο Στέφανο σε αυτή τη μάχη. Μπορεί να υπηρετήσει το κόμμα από οποιαδήποτε θέση. Είναι η πιο έμπειρη κοινοβουλευτικά».

Σωκράτης Φάμελλος: Οι εκλογές θα μας πάνε πολλά βήματα πίσω

Κατά της διαδικασίας νέας εκλογής προέδρου τάχθηκε, από την πλευρά του, από το βήμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σωκράτης Φάμελλος, εκτιμώντας πως δεν θα δώσει διέξοδο και δεν θα λύσει τα προβλήματα.

«Η πρόταση που έχει κατατεθεί για εκλογή προέδρου δεν πιστεύω ότι δίνει διέξοδο. Δεν συζητήσαμε για την πολιτική. Φοβάμαι ότι θα μας φέρει πολλά βήματα πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προτεραιότητα είναι τα πολιτικά επίδικα που έχουμε μπροστά μας και αφορούν την κοινωνία. Θέλουμε να γίνουμε ισχυρότεροι, να μεταφέρουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές», προσέθεσε.

Έκανε απολογισμό του οκταμήνου που είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λέγοντας πως «αυτό το οκτάμηνο υπηρετήσαμε την ανάγκη να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση και να στηρίξουμε την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από τη Βουλή και να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει και να εκφράζεται με ενιαία φωνή. Το κριτήριο των επιλογών μας ήταν τα συμφέροντα της κοινωνίας και η ενότητα του κόμματος και αυτό πρέπει να είναι και σήμερα. Το ερώτημα είναι η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και η αναγκαιότητα για τη κοινωνία. Τις ημέρες του συνεδρίου δεν έχει δοθεί απάντηση. Υπάρχει όμως και πρόταση προοδευτικής διεξόδου».

Παύλος Πολάκης: Δεν χρειάζονται πάλι εκλογές για πρόεδρο

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους κ. κ. Φάμελλο και Παππά κινείται και ο κ. Παύλος Πολάκης.

«Πρόεδρο έχουμε και τον εκλέξαμε πρόσφατα, γι’ αυτό δεν χρειάζονται ξανά εκλογές», αναφέρει ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του αργά το βράδυ του Σαββάτου και προσθέτει: «Πάμε ενωτικά και δυνατά για τις ευρωεκλογές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «ο λαός έχει προβλήματα που μεγαλώνουν, ο Μητσοτάκης ξεπουλάει η τη χώρα και πρέπει να πέσει πριν διαλύσει τα πάντα».

«Να ψηφίσει μαζικά τις θέσεις και τους 4 άξονες που περιέγραψε ο Στεφανος στην ομιλία του και να ριχτούμε συλλογικά στη μάχη των Ευρωεκλογών για νικηφόρο αποτέλεσμα», συμπληρώνει ο κ. Πολάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments