Πολιτική

Νίνα Κασιμάτη: Προφανώς θα κριθούμε όλοι στις ευρωεκλογές και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση

Νίνα Κασιμάτη: Προφανώς θα κριθούμε όλοι στις ευρωεκλογές και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ"ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Στο συνέδριο υπερίσχυσε το πρόσταγμα να έχουν φωνή τα μέλη

Καταλυτική χαρακτήρισε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίνα Κασιμάτη, πρόσθεσε ωστόσο ότι και αυτή η παρέμβαση θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να σταματήσει και σταμάτησε η εσωκομματική αμφισβήτηση η οποία δεν πρέπει να προσλαμβάνει χαρακτήρα αμφσιβήτησης ηγεσίας, πρόσθεσε, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την αποτίμηση του τέταρτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Θεωρώ ότι το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν είναι ο πρόεδρος, αλλά άλλες λειτουργίες. Είπα ονοματεπώνυμα αλλά κυρίως έχω πει όργανα. Δεν θα πω ποιοι είναι αυτοί, αλλά ότι υπήρχαν καθοδηγητικά όργανα όπως η Πολιτική Γραμματεία και ο Πολιτικός σχεδιασμός που έπρεπε να παραιτηθούν για να διευκολυνθούν πιο γρήγορα διαδικασίες στο συνέδριο.

Στο συνέδριο υπερίσχυσε το πρόσταγμα να έχουν φωνή τα μέλη. Το συνέδριο ήταν κυρίαρχο σώμα και πήρε αποφάσεις να αποσοβηθεί μια κρίση με τον καλύτερο τρόπο καθώς φτάσαμε σε οριακές στιγμές, πρόσθεσε.

«Ανέλαβε την ευθύνη μόνος του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε», απάντησε η Νίνα Κασιμάτη σε σχόλιο του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη σύμφωνα με τον οποίο παραίτηση δεν σημαίνει ότι αίρονται οι ευθύνες. για τις βαριές εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Σε ένα κόμμα που έχει χάσει 20 μονάδες, κανένα πρόεδρος δεν θα μπορούσε να λύσει προβλήματα που προϋπήρχαν»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη κυρία Κασιμάτη είπε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόμενος πλήρως την εμπιστοσύνη που τού έδειχνε το σώμα προήγαγε τη συναίνεση. Αυτό δεν συνιστά ήττα, συνιστά απόδειξη της ηγετικής του ικανότητας και επίγνωσης της κρισιμότητας. Θεωρώ ότι προχωράμε ενωτικά, όπως πρέπει ενόψει ευρωεκλογών. Το συνέδριο είναι πιά στο παρελθόν, περνάμε στην επόμενη ημέρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με προβλήματα και φθίνουσα πορεία αλλά επαναβεβαιώθηκε από τους συνέδρους δηλαδή η κυρίαρχη άποψη ότι έχει εκλεγεί δημοκρατικά με καταστατική θητεία και είναι αναμφισβήτητος πρόεδρος. Δεν έχει ζητήσει λευκή επιταγή, προφανώς θα κριθούμε όλοι στις ευρωεκλογές και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση», ανέφερε η Νίνα Κασιμάτη και τόνισε:

Πάνω από όλα είμαστε πολιτικά στελέχη και θεωρώ ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών που είναι οι ευρωεκλογές, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι αυτή η συνέχιση οδηγεί σε αυτοπεριορισμό άλλων σκέψεων. Τα κόμματα δεν υπάρχουν για τα στελέχη τους αλλά για να υπηρετούν την κοινωνία και δικός μα σκοπός είναι να αποτελέσουμε αξιόπιστη εναλλακτική έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για τη στάση της στο συνέδριο, είπε: «Δεν υπερψηφίζω τις θέσεις και δεν τις καταψήφισα. Το σκεπτικό μου το οποίο τήρησα και στο προηγούμενο συνέδριο είναι ότι αφού δεν υπήρχε δυνατότητα εκτενούς συζήτησης έπρεπε να μείνουν ανοικτά πολλά ζητήματα για περαιτέρω συζήτηση γιατί η αντιστοίχιση των μελών με το κόμμα δεν έχει ακόμα επιτευχθεί».

Σχετικά με τα ερωτηματολόγια είπε ότι τα είχε και η ίδια προετείνει και χαρακτήρισε ελπιδοφόρο ότι ξεκίνησαν «για να έχουμε εξωτερικό γνώμονα και για να αντιληφθούμε τι πήγε λάθος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments