Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή εκλογών – Πολιτική απόφαση του Συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή εκλογών – Πολιτική απόφαση του Συνεδρίου

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ανατρεπτικές εξελίξεις στο συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την έκφραση «Παιδιά αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές» υποδέχθηκε αμέσως την καταψήφιση της πρότασής του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μέχρι πριν από λίγη ώρα ζητούσε άμεσα εκλογές εντός δέκα ημερών και «καθαρές λύσεις», λέγοντας πως είναι «η ώρα για όλα ή τίποτα».

«Στέφανε, αν θες εκλογές σε 10 μέρες, κάντες μόνος σου, να δούμε τι θα πάρεις», ήταν η απάντηση που έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη. Μάλιστα, η ίδια – αναφερόμενη απευθείας στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Αν αποσύρεις το βρείτε μου αντίπαλο και πάμε, εγώ θα αποσυρθώ».

«Αν αποσυρθείς, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Πηγές της Όλγας Γεροβασίλη σημειώνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε να μπει η δική του πρόταση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επομένως είναι σαφές ότι δεν ήθελε να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.

Σκληρή κριτική άσκησε στους χειρισμούς Κασσελάκης ο Χρήστος Σπίρτζης, υπενθυμίζοντας πως «ο Κασσελάκης σας έλεγα ότι από χθες βάζει αυτούς που τον στηρίζουν να μαζεύουν υπογραφές. Και σήμερα αποδείχθηκε. Δεν ήθελε να δοκιμαστεί, να περάσει η πρόταση των εκλογών. Τέτοιου είδους συνδικαλιστικές πρακτικές στο συνέδριο ενός κόμματος μάλλον το προσβάλλουν».

Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν εκλογές.

Σύμφωνα, δε, με το κείμενο της πολιτικής απόφασης, «το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξή μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments