Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Η απόδοση – μήνυμα των Ποντένσε, Όρτα και το πακέτο των 11 εκατ. ευρώ

Ολυμπιακός: Η απόδοση – μήνυμα των Ποντένσε, Όρτα και το πακέτο των 11 εκατ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: [367530] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ντανιέλ Ποντένσε και Αντρέ Όρτα έχουν συνδράμει αποφασιστικά προκειμένου ο Ολυμπιακός να βρει ρυθμό, να πάρει συνεχόμενες νίκες και να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι "εδώ" για τον τίτλο στη Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός όσο προχωράει η σεζόν εμφανίζει νέους πρωταγωνιστές. Στο πρώτο μισό της περιόδου τα φώτα είχαν πέσει σχεδόν αποκλειστικά και δικαιολογημένα στον Φορτούνη και στον Ροντινέι, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν βγει μπροστά ο Ελ Κααμπί, ο Ποντένσε και οι νεοφερμένοι Όρτα, Κάρμο και Τσικίνιο.

Σε ό,τι αφορά τους Ελ Κααμπί, Ποντένσε και Όρτα, ήταν οι κορυφαίοι σε απόδοση ποδοσφαιριστές των “ερυθρόλευκων” στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με τους δύο πρώτους, μάλιστα, να παίζουν ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο, ενώ ο τρίτος έβγαλε όλο το παιχνίδι.

Οι δύο Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές, πάντως, με την απόδοσή τους και την ουσιαστική συνεισφορά τους προτρέπουν με τον τρόπο τους την πειραϊκή ομάδα να ενεργοποιήσει τις οψιόν αγοράς τους από την Γουλβς και την Μπράγκα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οψιόν του Ποντένσε ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ και εκείνη του Όρτα στα 6.000.000.

Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις οι σύλλογοι επαναδιαπραγματεύονται και δεν αποκλείεται να γίνει κάτι ανάλογο στην περίπτωση του Όρτα σε μια προσπάθεια να πέσει η τιμή αγοράς του.

Σχετικά, με τον 27χρονο κεντρικό μεσοεπιθετικό, υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση πώλησης του, χρήματα δεν θα λάβει μόνο η Μπράγκα αλλά και η Λος Άντζελες, εξ ου και η υψηλή ρήτρα.

Σε ό,τι αφορά τον Ποντένσε, τα πέντε εκατομμύρια της οψιόν μοιάζουν νορμάλ (οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν και ενάμιση εκατομμύριο ως ενοίκιο για τούτη τη σεζόν), υπό την έννοια ότι η Γουλβς πριν από τέσσερα χρόνια τον απέκτησε από τον Ολυμπιακό αντί 20.000.000 ευρώ.

Ο Πορτογάλος επιθετικός μετράει ήδη 10 γκολ και πέντε ασίστ σε 30 αγώνες στην περίοδο και τελευταία θυμίζει τον καλό Ποντένσε της πρώτης θητείας του στον Ολυμπιακό.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο βραχύσωμος άσος έχει αναγεννηθεί στα χέρια του Μεντιλίμπαρ, καθώς με τον συμπατριώτη του Καρβαλιάλ δεν τα πήγαιναν καλά στο Ρέντη.

Ο 28χρονος είχε κερδισμένο πέναλτι και συμμετοχή στο δεύτερο τέρμα το Ελ Κααμπί με το τακουνάκι-πάσα στον Όρτα που έβγαλε την ασίστ στον Μαροκινό στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Και αυτά παίζοντας ένα ημίχρονο, το δεύτερο, ως αλλαγή.

Ο Ποντένσε ήταν καθοριστικός και εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, τόσο στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ στα οποία σκόραρε όσο και στα δύο ματς με την Φερεντσβάρος και με την αγωνιστική εικόνα του δείχνει να έχει βρει πάλι το κέφι του.

Στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης είχε 44 επαφές με την μπάλα, 19/25 (76%) επιτυχημένες πάσες, ένα κερδισμένο πέναλτι, μία key pass, 2/2 επιτυχημένες μακρινές πάσες, δύο σουτ εντός εστίας, 4/5 επιτυχημένες ντρίμπλες, μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία και ένα κερδισμένο φάουλ.

Όσο για τον Όρτα, βρίσκεται μόλις ένα μήνα στην πειραϊκή ομάδα, αλλά κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ και το θερμό χειροκρότημα των ερυθρόλευκων οπαδών με την απόδοσή του.

Ο 27χρονος έχει παίξει σε οκτώ αγώνες του Ολυμπιακού -τέσσερις στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και δύο στην Ευρώπη- αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο τεχνίτης κεντρικός μεσοεπιθετικός στο λίγο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει δείξει την ποιότητά του και δικαιολογημένα έχει πάρει φανέλα βασικού.

Ο Όρτα ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Αστέρα, μοίρασε την πρώτη του ασίστ και έχει αλλάξει τα δεδομένα στον άξονα.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι, έχοντας εξαιρετικά στατιστικά, αλλά πάνω απ΄ όλα πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό παίκτη που πασάρει σωστά, βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, πρεσάρει ψηλά, καλύπτει πολλούς χώρους και συνεργάζεται πολύ καλά με τους υπόλοιπους μέσους και επιθετικούς.

Πηγή: sport24.gr//ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments