Ελλάδα

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά

Πηγή Φωτογραφίας: Με τον αγιασμό ξεκίνησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας η νέα σχολική χρονιά. Στιγμιότυπα από το 2ο Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 *ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ* (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι ισχύει όσον αφορά τη λειτουργία σχολείων και νηπιαγωγείων αύριο, Τετάρτη 28/2, λόγω της απεργίας

Κανονικά ανοιχτά θα είναι επί της ουσίας τα σχολεία αύριο (28 Φεβρουαρίου), ωστόσο ενδέχεται να επηρεαστεί η λειτουργία τους, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Ειδικότερα, στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αν κάποιος καθηγητής του σχολείου συμμετέχει στην απεργία, οι μαθητές θα έχουν «κενό» εκείνη την ώρα αλλά θα πάνε κανονικά στο σχολείο.

Όσον αφορά στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, οι γονείς θα πρέπει να ενημερωθούν αν κάποιος δάσκαλος θα συμμετάσχει στην απεργία για να μη στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.

Στην περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός (νηπιαγωγείο-δημοτικό) αποφασίσει ακόμα και νωρίς το πρωί να συμμετέχει στην απεργία, τότε οι γονείς θα πρέπει να βρουν «λύση».

Επί της ουσίας τα σχολεία, λοιπόν, αύριο θα είναι κανονικά ανοιχτά και εξαρτάται το αν θα γίνει μάθημα από το πόσοι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στην απεργία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments