Ελλάδα

Απεργία ταξί: Αποχώρησαν οι οδηγοί από το υπουργείο Μεταφορών – Ποια τα αιτήματα

Απεργία ταξί: Αποχώρησαν οι οδηγοί από το υπουργείο Μεταφορών – Ποια τα αιτήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Απεργιακή συγκέντρωση στην οδό Σπύρου Πάτση και πορεία μέχρι το υπουργείο Μεταφορών οδηγών ταξί στην Αθήνα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε 48ωρη απεργία με οικονομικά και άλλα αιτήματα. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι οδηγοί των ταξί, οι οποίοι έχουν κηρύξει απεργία έως και αύριο, Τετάρτη, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί την πορεία διαμαρτυρίας τους προς το υπουργείο Μεταφορών

«Χειρόφρενο» τραβούν για 48 ώρες τα ταξί. Μάλιστα, κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στους δρόμους της Αθήνας λόγω της πορείας διαμαρτυρίας των οδηγών.

Οι οδηγοί των ταξί, οι οποίοι έχουν κηρύξει απεργία έως και αύριο, Τετάρτη 28/02, ξεκίνησαν τη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας τους προς το υπουργείο Μεταφορών λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

Έτσι, πάνω από 200 ταξί έφτασαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών.Ειδικότερα, τα ταξί στάθμευσαν σε παράδρομους γύρω από το υπουργείο Μεταφορών και οι οδηγοί φώναζαν συνθήματα.

48ωρη απεργία ταξί: Τα αιτήματά τους

Μεταξύ των αιτημάτων του Συνδικάτου είναι η μόνιμη παραμονή του συντελεστή  ΦΠΑ στις υπηρεσίες ταξί στο 13%, η άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026 και η ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.

Παράλληλα, ο ΣΑΤΑ ρωτά την κυβέρνηση γιατί αφήνει «παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί είτε ΕΙΧ να μην πληρώνουν κανέναν φόρο, να  βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη».

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των οδηγών των ταξί, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 10:00 το πρωί.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, «θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ταξί, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω Λεωφόρου Αθηνών, Πλατείας Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments