Οικονομία

Με myDATA, timologio και appodixi η ΑΑΔΕ στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης

Με myDATA, timologio και appodixi η ΑΑΔΕ στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)Ω

Ο Γιώργος Πιτσιλής, χαιρέτισε την ελληνική συμμετοχή, δηλώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό το ότι η Ελλάδα εκθέτει το myDATA.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παρουσιάζει στους επισκέπτες της μεγαλύτερης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας Mobile World Congress, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη τις ψηφιακές της πλατφόρμες, myDATA και timologio, και την εφαρμογή appodixi.

To MWC είναι μία έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας, που φέρνει κάτω από την ίδια στέγη κρατικούς φορείς, παγκόσμιους ηγέτες τεχνολογίας και νεοφυείς επιχειρήσεις για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την αναγνώριση συνεργειών και την δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος  Πιτσιλής, χαιρέτισε την ελληνική συμμετοχή, δηλώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό το ότι η Ελλάδα εκθέτει το myDATA, όπου έχουν εγγραφεί σχεδόν 1,4 εκατομμύρια επιχειρήσεις.

«Συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά σε αυτή την έκθεση. Εκθέτουμε το myDATA, το μεγαλύτερο ψηφιακό έργο στην Ελλάδα για τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, ένα εγχείρημα, που έγινε μαζί με το επιχειρείν και τις εταιρίες πληροφορικής και μαζί συνεχίζουμε, το χτίζουμε και το ωριμάζουμε. Σχεδόν 1,4 εκ επιχειρήσεις εγγεγραμμένες, 3,2 δισ. παραστατικά, 2,3 τρισ. ευρώ καταγεγραμμένες συναλλαγές από τον Οκτώβριο του 2020. Έχουμε πλέον 20 παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης και επενδύουμε στη σχέση μας μαζί τους».

Ο Γ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην καθημερινή επικοινωνία της ΑΑΔΕ με τους κατασκευαστές ταμειακών μηχανών, τους παρόχους POS και πληροφορικής, για τη διασύνδεση των ταμειακών με τα POS.

«Χαιρόμαστε, που δίνουμε ευκαιρία να αναπτυχθεί αυτή η αγορά στην Ελλάδα, έχουμε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης. Εν μέσω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων στο παγκόσμιο οικοσύστημα, εξελισσόμαστε και προχωράμε γοργά στην ψηφιοποίηση σε όλο το εύρος των υπηρεσιών μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments