Πολιτική

Κοντογεώργης: Πάντα ανοικτή η κυβέρνηση σε προτάσεις οι οποίες δεν έχουν ακουστεί

Κοντογεώργης: Πάντα ανοικτή η κυβέρνηση σε προτάσεις οι οποίες δεν έχουν ακουστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία ήταν συνεπής σε όσα έλεγε προεκλογικά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, «χρειάζεται και μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που να μην λέει, άλλα τη μία, άλλα την άλλη»

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία ήταν συνεπής σε όσα έλεγε προεκλογικά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, «χρειάζεται και μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που να μην λέει, άλλα τη μία, άλλα την άλλη»

Η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία ήταν συνεπής σε όσα έλεγε προεκλογικά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, «χρειάζεται και μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που να μην λέει, άλλα τη μία, άλλα την άλλη». Αυτά υπογράμμισε –μεταξύ άλλων– ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στην ΕΡΤ για τη μεταρρύθμιση σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, κκαθλως και για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, «η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία ήταν συνεπής σε αυτό το οποίο έλεγε προεκλογικά αλλά και εδώ και πολλές δεκαετίες και ακόμα και κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτή τη στιγμή και το ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια είχε μια διαφορετική στάση, τώρα φαίνεται ότι έχουμε κάτι άλλο».

«Αυτό αξιολογείται από τους πολίτες και νομίζω ότι όσο εξηγούμε περισσότερο τι θέλουμε να κάνουμε, ποιες είναι οι προοπτικές που διανοίγονται, πώς μπορούμε να φέρουμε εκπαιδευτικό προσωπικό Έλληνες από το εξωτερικό και να δουλέψουν στην Ελλάδα, πώς μπορούμε να σταματήσουμε την αιμορραγία, τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο εξωτερικό, να σπουδάζουν ενώ μπορεί να γίνει αυτό εδώ, αλλά βέβαια και με τις υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται, νομίζω ότι η κοινωνία αποδέχεται αυτές τις αλλαγές, θα τις στηρίξει και νομίζω αυτό έχει μεγαλύτερη αξία» προσέθεσε.

«Αν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως αναφέρετε, η κυβέρνηση έχει μείνει μόνη της, νομίζω ότι αυτό δεν αφορά πολύ την κυβέρνηση, γιατί η κυβέρνηση είναι πάντοτε ανοικτή σε προτάσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν ακουστεί. Κι αν μπορείτε εσείς να μου πείτε κάποιες προτάσεις που έχουν ακουστεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε. Ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ που αναφέρατε, έχω να πω ότι στα ζητήματα τα οποία έθεσε κατά κόρον νομίζω διά χειλέων του προέδρου και κυρίως που αφορούν τα θέματα αξιολόγησης και πιστοποίησης της ποιότητας, νομίζω ότι αυτά καλύπτονται από το νομοσχέδιο. Επομένως, νομίζω ότι άλλοι λόγοι, αλλογενείς θα έλεγα, που δεν αφορούν τόσο πολύ την ουσία του νομοσχεδίου, αλλά κυρίως πολιτικοί, υπαγορεύουν δυστυχώς σε αυτή τη συγκυρία, τη στάση των κομμάτων» συμπλήρωσε ο κ. Κοντογεώργης.

«Χρειάζεται και μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που να μην λέει, άλλα τη μία, άλλα την άλλη» Σχετικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντογεώργης, ανέφερε τα εξής. «Θα πω το αυτονόητο, αφορά ουσιαστικά ένα άλλο κόμμα, μια άλλη εσωκομματική διαδικασία, στην οποία δεν μπορεί να σχολιάσει κανείς κάτι ιδιαίτερο. Νομίζω όμως ότι η κοινωνία προσδιορίζει το ενδιαφέρον, των όλων πολιτικών διεργασιών και αν η συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, ενός κόμματος και ευρύτερα, την αφορά. Νομίζω ακούσαμε περισσότερο αυτές τις μέρες για πρόσωπα και διαδικασίες και λιγότερο για πολιτικές. Και λέω και πάλι, ότι η δική μας δουλειά ως κυβέρνηση είναι αφενός να φέρουμε αυτές τις πολιτικές, οι οποίες ουσιαστικά είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό, προκειμένου τα πράγματα να προχωρούν με τον τρόπο που εμείς θεωρούμε τον καλύτερο δυνατό.

Βέβαια, πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεται και μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που να μην λέει, άλλα τη μία, άλλα την άλλη, αλλά να μπορεί και αυτή να καταθέτει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά μπορεί και νομίζω το έχει δείξει ο πρωθυπουργός πολλές φορές, ότι ό,τι αξιόλογο που κατατίθεται ως πρόταση στο δημόσιο διάλογο, αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και αξιοποιείται από την κυβέρνηση και ενσωματώνεται τελικά στη δημόσια πολιτική που εφαρμόζει. Επομένως, ναι, μας απασχολεί ως προς το τι γίνεται ευρύτερα στο πολιτικό σύστημα. Ως προς τα εσωκομματικά και τι αναφορές μπορεί να έχουν αυτά στην κοινωνία, θα φανεί και το επόμενο διάστημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments