Ελλάδα

Μολότοφ και χημικά στην πορεία στο Σύνταγμα – Ρίψεις νερού στην Πανεπιστημίου [vid]

Μολότοφ και χημικά στην πορεία στο Σύνταγμα – Ρίψεις νερού στην Πανεπιστημίου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβαθμιων σωματείων, αριστερών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024. Οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις των μισθών, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς επίσης και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη μπροστά στου Τρικούπη

Βόμβες μολότοφ έσκασαν στο προαύλιο της Βουλής, στις δύο εισόδους, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκσφενδόνισε τα μπουκάλια πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη, στην άλλη είσοδο, μπροστά από το άγαλμα του Τρικούπη. Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε. Λίγο αργότερα άλλη ομάδα αναρχικών έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ η «αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των κουκουλοφόρων. 

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας για τις τρεις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιούνται σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΠΑΜΕ για την ημέρα της συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στην πορεία για τα Τέμπη [vid]

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ μερίδας διαδηλωτών στο συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και της αστυνομίας έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία προχώρησε σε ευρεία χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών.

Ειδικότερα, άτομα που συμμετείχαν στις πορείες, τη στιγμή που έφτασαν έξω από τον ΟΣΕ, πέταξαν μπογιές και πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών και ρίψεις κρότου λάμψης, για να τους απωθήσουν. Ως απάντηση, τα άτομα απάντησαν με ρίψεις δεκάδων μολότοφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments