Γεωπολιτικά

Βουλγαρία: Διαψεύδει ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στη Μαύρη Θάλασσα

Βουλγαρία: Διαψεύδει ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στη Μαύρη Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: en.wikipedia.org

Η βουλγαρική κυβέρνηση σε ανάρτηση στον ιστότοπό της με τίτλο "Γεγονότα κατά της παραπληροφόρησης"

Η βουλγαρική κυβέρνηση σε ανάρτηση στον ιστότοπό της με τίτλο “Γεγονότα κατά της παραπληροφόρησης”, δηλώνει ότι είναι ψευδής είδηση ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας σύγκρουση στη Μαύρη Θάλασσα και ότι υπήρξαν συζητήσεις στο Νταβός για να χρησιμοποιηθεί η Βάρνα ως ναυτική βάση σε τέτοια μια σύγκρουση.

“Όλες οι δυνατότητες του ΝΑΤΟ στοχεύουν στην αποτροπή και την άμυνα και οι αποφάσεις υπόκεινται σε δημοκρατικό και πολιτικό έλεγχο. Ακόμη και η ιδέα της συζήτησης για επιθετικότητα εναντίον άλλων χωρών είναι ουσιαστικά αδύνατη καθώς αντίκειται στο ιδρυτικό σύμφωνο του ΝΑΤΟ, τη Συνθήκη της Ουάσινγκτον”, τονίζει η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι η Βουλγαρία σχεδιάζει τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για την καταγραφή της κατάστασης που δεν έχει καμία σχέση με “ναυτική βάση” και αποκλείει την ανάπτυξη ναυτικών μέσων.

“Η Βουλγαρία έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την πλήρη εικόνα της κατάστασης στη θάλασσα, ακριβώς λόγω των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού σημαντικού μέρους της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα”, επισημαίνει η κυβέρνηση.

“Για έναν λόγο η ρωσική προπαγάνδα στρέφει την προσοχή στη Βάρνα: είναι η πόλη που βομβάρδισε η Μόσχα κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άφησε πολλά θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και πολλές καταστροφές κτιριών κατοικιών”.

Η κυβέρνηση διευκρινίζει επίσης ότι το ΝΑΤΟ δεν συζητά τις ενέργειές του σε δημόσια σχήματα και οι ισχυρισμοί ότι τέτοια θέματα περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός είναι “σαφής παραπληροφόρηση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments