Podcasts | Pagenews Politics #16

Πλεύρης: Οι αγρότες έχουν κάνει ένα υποδειγματικό πλαίσιο κινητοποιήσεων

Τα περισσότερα αιτήματα είναι δίκαια

29.02.2024 | 17:22

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Πλεύρης: Οι αγρότες έχουν κάνει ένα υποδειγματικό πλαίσιο κινητοποιήσεων

Τα περισσότερα αιτήματα είναι δίκαια

Συνέντευξη για τα σημαντικότερα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας παραχώρησε ο κ. Θάνος Πλεύρης στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Ο κ. Πλεύρης υπογραμμίζει πως οι αγρότες κινητοποιούνται χωρίς να προξενούν προβλήματα στους υπόλοιπους πολίτες και ότι η κυβέρνηση πρόκειται να εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και το εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω ικανοποίηση των αγροτικών αιτημάτων, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος απαντά: «Οι αγρότες έχουν κάνει ένα υποδειγματικό πλαίσιο κινητοποιήσεων. Κάποιες δεκαετίες πριν, οι κινητοποιήσεις των αγροτών σήμαιναν ταλαιπωρία για τους Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν ισχύει τώρα. Τα περισσότερα αιτήματα είναι δίκαια. Οι αγρότες αναγνωρίζουν πως έχουν γίνει βήματα προόδου. Αποδεικνύεται πως ήταν λάθος η εμμονή ορισμένων πράσινων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων ως προς την ΚΑΠ και την προστασία του περιβάλλοντος. Θεωρώ πως θα καταφέρουμε να έχουμε μια ισορροπία, όπου η μεν κυβέρνηση θα έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια και οι αγρότες θα αντιλαμβάνονται πως η φωνή τους θα έχει ακουστεί. Υπάρχει μια ειλικρίνεια από την πλευρά του πρωθυπουργού απέναντι στους αγρότες, οι οποίοι την εκτιμούν. Το να έχεις μια ειλικρίνεια με τις κοινωνικές ομάδες είναι σημαντικό γιατί οι πολίτες διαπιστώνουν πως γίνεται μια πραγματική προσπάθεια από την πλευρά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».