Πολιτική

Κασσελάκης: Ρίχνει γέφυρες στον απόηχο των δημοσκοπήσεων

Κασσελάκης: Ρίχνει γέφυρες στον απόηχο των δημοσκοπήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αναδίπλωση του επικεφαλής του κόμματος υπό το βάρος των δημοσκοπικών ευρημάτων.

Δύο διαδοχικές μετρήσεις επιβεβαιώνουν το κακό κλίμα που επικρατεί για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα του ηγεσία σε επίπεδο βάσης με τον Στέφανο Κασσελάκη να λαμβάνει πλέον καθαρά το μήνυμα για την ανάγκη να συμπορευτεί με τις πολιτικές οντότητες του κόμματος.

Το δείπνο με την Όλγα Γεροβασίλη στο Παγκράτι τρία 24ωρα μετά το θυελλώδες Συνέδριο που τους έφερε μετωπικά απέναντι κρίθηκε ως μια αναγκαία κίνηση κατευνασμού στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και αναδίπλωσης του Στέφανου Κασσελάκη σε περισσότερο πολιτικές κινήσεις, παρά επικοινωνιακές.

Η συνάντηση Κασσελάκη-Γεροβασίλη έγινε κατόπιν συνεννόησης που είχαν οι δυο τους στην πορεία για τα Τέμπη το πρωί της Τετάρτης. Για την ώρα πέρα από τη συστράτευση ενόψει ευρωεκλογών για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ και την περιοδεία που θα κάνουν μαζί στην Άρτα δεν φαίνεται για την ώρα να προκύπτει και από τις δυο πλευρές κάποια μείζονα είδηση για αξιοποίηση της κ. Γεροβασίλη σε κάποιο αναβαθμισμένο ρόλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το δείπνο των δύο κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε περί τις τρεις ώρες και σε κλίμα συναίνεσης με πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη που προσκάλεσε την κυρία Γεροβασίλη και εκείνη με τη σειρά της ανταποκρίθηκε. Το «λιώσιμο των πάγων» μεταξύ τους είχε αρχίσει να διαφαίνεται από το μεσημέρι, οπότε αντάλλαξαν χειραψία κατά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η μεταξύ τους σχέση φαίνεται να έχει επηρεαστεί και από το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε η κυρία Γεροβασίλη μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, ζητώντας να εργαστούν όλοι από κοινού, για τις Ευρωεκλογές. Επενδύοντας στην σύνθεση, ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει την Κυριακή στην Άρτα, όπου η Όλγα Γεροβασίλη εκλέγεται συνεχόμενα με ποσοστά υψηλότερα του μέσου όρου του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι ο νομός αποτελεί τόπο καταγωγής και του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB, ποσοστό μόλις 7,7% συγκεντρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προπορεύεται με ποσοστό 28,9%, αν και οι ερωτηθέντες επιθυμούν σε ποσοστό 51,1% ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κριθεί από το έργο του στις εθνικές εκλογές, αντί των επερχόμενων ευρωεκλογών. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος κάθε άλλο παρά ανεξάντλητος είναι για τον κ. Κασσελάκη, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί στο στρατό στις 13 Μαρτίου κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις, με κυριότερη διαρροή αυτήν προς την Νέα Αριστερά που ανέρχεται στο 6,8% και πριν την ιδρυτική της συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακου, με παρόντα το Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments