Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η νέα σεζόν ξεκινά με πολύ θετικά μηνύματα»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η νέα σεζόν ξεκινά με πολύ θετικά μηνύματα»

Πηγή Φωτογραφίας: [365822] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναφορικά με τη νέα σεζόν, το μέλος της κυβέρνησης δήλωσε πως «έχει ξεκινήσει με πολύ θετικά μηνύματα, καθώς η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα προωθείται ως τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο

«Ο τομέας του τουρισμού έχει στηρίξει την οικονομία και την εργασία στην Ελλάδα. Το 2023 αποτέλεσε χρονιά – ρεκόρ τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα και μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εισπράξεις έδειξαν αύξηση στο 15,7 % και διαμορφώθηκαν στα 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό είναι μία τεράστια προσφορά στην οικονομία και στην τοπική αγορά», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τη νέα σεζόν, το μέλος της κυβέρνησης δήλωσε πως «έχει ξεκινήσει με πολύ θετικά μηνύματα, καθώς η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα προωθείται ως τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο και αυτό είναι το στοίχημα. Θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και για άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως έχουμε καταφέρει να γίνει η Αθήνα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξουν και οι σωστές υποδομές προκειμένου να υποστηριχθεί μια τέτοια κίνηση. «Το θέμα των ακινήτων δεν απασχολεί μόνο τον τουρισμό αλλά ολόκληρη την κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε ένα κοινωνικό θέμα. Η σημερινή κυβέρνηση έχει βάλει ένα νομοθετικό πλαίσιο που αφορά περισσότερο τα φορολογικά μέτρα αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει και ένα επιπλέον μέτρο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αυστηρότερο πλαίσιο στη βραχυχρόνια μίσθωση. Να απελευθερωθούν ακίνητα που κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στα ξενοδοχεία, τα οποία δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές» όπως είπε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι υπάρχει και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και συνέστησε στους πολίτες να το χρησιμοποιούν, όχι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για τις χειμερινές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments