Πολιτική

Σπαρτιάτες: Τους επόμενους μήνες η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σπαρτιάτες: Τους επόμενους μήνες η απόφαση του Εκλογοδικείου

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση όπου κρίνεται η τύχη ενός ολόκληρου κόμματος, εάν δηλαδή θα εκπέσουν οι βουλευτές και θα βγουν από την Βουλή.

Κοντά τις ευρωεκλογές αναμένεται η απόφαση του εκλογοδικείου για τύχη του κόμματος των «Σπαρτιατών».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, εκδικάστηκαν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, γνωστό ως Εκλογοδικείο, προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη νομιμότητα της συμμετοχής στο κοινοβούλιο του κόμματος των Σπαρτιατών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση όπου κρίνεται η τύχη ενός ολόκληρου κόμματος, εάν δηλαδή θα εκπέσουν οι βουλευτές και θα βγουν από την βουλή.

Οι προσφυγές αναφέρουν πως οι «Σπαρτιάτες» κακώς μπήκαν στη Βουλή, κακώς μετείχαν στις εκλογές διότι πίσω από αυτό το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο και με την βοήθεια που βγήκε ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει. Εν ολίγης υπήρξε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η πιθανότητα να εκπέσουν οι βουλευτές του κόμματος αυξάνεται πολύ καθώς αυτή την στιγμή υπάρχει ανοιχτή ποινική  έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έχει καλέσει ως υπόπτους όλους του βουλευτές των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος καθώς έχει θεωρήσει ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι ο Κασιδιάρης ήταν πίσω από το κόμμα.

Αν εκπέσουν τελικά οι βουλευτές, το σενάριο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι η αντικατάσταση από βουλευτές των λοιπών κομμάτων που έχει  το κάθε κόμμα στην εκλογική περιφέρεια που έχει εκλεγεί βουλευτής των Σπαρτιατών. Ως αποτέλεσμα τα σημερινά κόμμα να αυξήσουν τις έδρες τους. Όσον αφορά το σενάριο για επανάληψη των εκλογών στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, αυτό δεν θεωρείται τόσο πιθανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments