Podcasts | Pagenews Politics #17

Νικολακόπουλος: Δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση των κρατουμένων

Υπάρχει και ένα πρόγραμμα συνεργασίας με την ΔΥΠΑ

01.03.2024 | 21:53

Listen On:

Εγγραφή: google podcast Icon google podcast Icon google podcast Icon

Νικολακόπουλος: Δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση των κρατουμένων

Υπάρχει και ένα πρόγραμμα συνεργασίας με την ΔΥΠΑ

Για τα καίρια θέματα του χαρτοφυλάκιού του μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολάκοπουλος στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια της συνέντευξής του στην κ. Σοφία Χύτου, σχετικά με τους στόχους για τα σωφρονιστικά καταστήματα, ο κύριος Νικολακόπουλος απάντησε: «Έχω προσωπική εικόνα και μιλάω με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με τους κρατουμένους. Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού το αντιμετωπίζουμε σε πρώτη φάση με μια καλύτερη κατανομή του αριθμού των κρατουμένων, μέσα από τη δημιουργία νέων σωφρονιστικών καταστημάτων. Δρομολογούμε τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Ο σκοπός είναι να ξεκινήσουμε τις σχετικές εργασίες μέσα στην επόμενη διετία. Ένα σωφρονιστικό κατάστημα φτιάχνεται στην Κρήτη και προχωράμε για ακόμα δύο. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης ποινών.  Τέτοια είναι η ηλεκτρονική επιτήρηση και η κοινωφελής εργασία. Το σωφρονιστικό σύστημα έχει δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό κρατουμένων. Οι εναλλακτικοί τρόποι μπορούν να οδηγήσουν σε αποσυμφόρηση των φυλακών. Αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικότητα το ζήτημα του υπερπληθυσμού στα σωφρονιστικά καταστήματα».

«Πρέπει να δίνουμε έμφαση στην πρόληψη», συνέχισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε «Και προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και λειτουργεί και η Αστυνομία. Υπάρχουν αστυνομικοί, σε εμφανή σημεία, που με τη στάση τους συμβάλλουν στην πρόληψη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας. Από την πλευρά μας, δίνουμε έμφαση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση των κρατουμένων. Και υπάρχει και ένα πρόγραμμα συνεργασίας με την ΔΥΠΑ, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αρτιότερη επανένταξη των κρατουμένων στην αγορά εργασίας».