Πολιτική

Η ΝΔ φουλάρει για το Συνέδριο του Απριλίου

Η ΝΔ φουλάρει για το Συνέδριο του Απριλίου

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Την ερχόμενη πραγματοποιείται το πρώτο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Με καυστικά σχόλια για «προδιαγεγραμμένη τροχιά διάλυσης» και για «αδυναμία διαχείρισης» μιας συνεδριακής διαδικασίας παρακολουθούν κυβερνητικά στελέχη και επιτελείς της ΝΔ τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το κεντροδεξιό κυβερνών κόμμα μιλάει για το πολιτικό και οργανωτικό “αδιέξοδο” της αντιπολίτευσης, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, σφραγίστηκε στον χώρο του Ταεκβοντό, ενώ στρέφεται στις προετοιμασίες του δικού της κομματικού συνεδρίου και προσπαθεί να εκπέμψει μήνυμα εσωτερικής οργάνωσης και κομματικής ενότητας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πειραιώς συμφωνήθηκαν οι βασικοί άξονες της πορείας του κόμματος προς το προσυνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο κατά το διήμερο 5-7 Απριλίου και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τον προεκλογικό αγώνα της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το πρώτο και ίσως μοναδικό προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει προεκλογική παρέμβαση. Ήδη έχει χαρακτηρίσει τις ευρωεκλογές “εθνική κάλπη” και έχει ζητήσει “πανελλαδική κινητοποίηση” των κομματικών δομών.

Το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, το οποίο δεν θα έχει εκλογικό χαρακτήρα, θα είναι μια ευκαιρία να σηματοδοτήσει την 50ή επέτειο του κεντροδεξιού κόμματος με ένα πιο εορταστικό, “φεστιβαλικό” περιεχόμενο, σύμφωνα με κομματικά στελέχη.

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν προετοιμάζεται ένα συνέδριο “δράσης” δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζυμώσεις ή πολλαπλές παρεμβάσεις στην πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση της ΝΔ. Αυτό που πρωτίστως επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης στην πορεία προς την εκλογική αναμέτρηση που θα καθορίσει τις πολιτικές ισορροπίες του επόμενου διαστήματος είναι ένα συνέδριο “απολογισμού” με συγκεκριμένη θεματολογία – ξεκινώντας από την ευρωπαϊκή γραμμή του κόμματος – και με επίκεντρο την “καθαρή θέση” του κόμματος σε ένα περιβάλλον όπου οι παλιές και οι νέες προκλήσεις πιέζουν. 

Ενδεικτικό το ειρωνικό σχόλιο των γαλάζιων για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αν δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα συνέδριο, πώς θα διαχειριζόταν μεγάλες κρίσεις;» ενόσω επιδιώκουν και μέτωπο έναντι του ΠΑΣΟΚ, χρεώνοντας στη Χαρ. Τρικούπη ότι δεν αποτελεί αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

Στο μεταξύ, η οργανωτική ανασύνταξη δυνάμεων περνά και μέσα από αλλαγές που αποφασίστηκαν στις κομματικές γραμματείες: αυξήθηκαν από 17 σε 23 και άνοιξαν νέα «χαρτοφυλάκια», όπως για τα Δικαιώματα του Παιδιού, για την Εκπαιδευτική Πολιτική, για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ γραμματέας Προγράμματος αναλαμβάνει η εκ της Θεσσαλίας βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Αναφορικά με το «σκηνικό» του Ζαππείου θα υπάρχουν περίπτερα με αρχειακό υλικό με στόχο να «μιλήσουμε», σύμφωνα με την αποστροφή γαλάζιου στελέχους, «στον παραδοσιακό νεοδημοκράτη», ενώ εξελίσσονται επαφές ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση ινστιτούτων και ξένων ιδρυμάτων.

Όσον αφορά τη “σκηνή” του Ζαππείου, θα απλωθεί αρχειακό υλικό για “διάλογο” με τους “παραδοσιακούς νεοδημοκράτες”, σύμφωνα με την αποστροφή της νεολαίας. Σε αυτούς λέγεται ότι περιλαμβάνονται ο Κόνραντ Αντενάουερ, ο Ρόμπερτ Σούμαν και η δεξαμενή σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μάρτενς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments