Πολιτική

Μητσοτάκης: Στις 2.500 ευρώ το στεγαστικό επίδομα – Δρομολογείται η κατασκευή 5 νέων φοιτητικών εστιών

Μητσοτάκης: Στις 2.500 ευρώ το στεγαστικό επίδομα – Δρομολογείται η κατασκευή 5 νέων φοιτητικών εστιών

Πηγή Φωτογραφίας: Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο "Μιχάλης Μουρούτσος" στη Δάφνη. Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Αναφερόμενος στην έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια είπε ότι αποτελεί μια πρόκληση και απαιτεί πολλές δράσεις

«Την επόμενη βδομάδα για την ακρίβεια την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται επιτέλους το ελεύθερο πανεπιστήμιο που εσείς σχεδιάσατε από το 1987», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Τόνισε ακόμα ότι σε λίγο καιρό θα γιορτάσουν τα 50 χρόνια της ΝΔ και μαζί μισός αιώνα δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα μέλη της ΔΑΠ, ανακοίνωσε την αύξηση του στεγαστικού επιδόματος στις 2.500 ευρώ αλλά και τη δρομολόγηση της κατασκευής 5 νέων φοιτητικών εστιών.

«Η διαδρομή μας έδειξε ποιο είναι το κόμμα του αληθινού πατριωτισμού και ποια η παράταξη που έμεινε ανυπότακτη με ψηλά την σημαία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία». Η ΝΔ έβαλε και κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός και γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τότε οι νέοι πτυχιούχοι είχαν την επιλογή είτε να φύγουν στο εξωτερικό είτε να δουλέψουν με κατώτατο 500 ευρώ.

Η χώρα είχε τότε διάτρητα τα σύνορά της και ήταν στο περιθώριο αλλά έξι χρόνια μετά όλα αυτά μοιάζουν με μακρινό εφιάλτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα προχώρησε μπροστά και έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μετά από πολλές δεκαετίες έχει μονοψήφια ανεργία. Η μεσαία τάξη απαλλάχθηκε από πολλά φορολογικά βάρη και ο κατώτατος μισθός αναβαθμίστηκε ήδη 3 φορές και οι συνταξιούχοι είδαν καλύτερες αποδοχές και οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήσεις μετά από 10 χρόνια.

Κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου είπε ότι η χώρα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και το ανέπτυξε το ψηφιακό κράτος με την η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Δεν είναι τυχαίο ότι από όλες τις χώρες του κόσμου ο Economist ανακήρυξε την Ελλάδα χώρα της χρονιάς για το 2023 και κράτος πλήρους δημοκρατίας σε πείσμα όλων όσων επιμένουν να φωτογραφίζουν την Ελλάδα με μελανά χρώματα διασύροντάς την στο εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε γενναία απόφαση την καθιέρωση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και μίλησε για ιστορική αλλαγή σελίδας που έχει θέσει την χώρα μας στην τροχιά του 21ου αιώνα.

Από το καλοκαίρι του 2019 για ένα πράγμα οι πολίτες έχουν πειστεί ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί. Κεντρικός στόχος είπε ο πρωθυπουργός είναι η χώρα μας να συγκλίνει σε όλα με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι, αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο»

Για την εκπαίδευση είπε ότι ποτέ άλλοτε δεν ενισχύθηκε όπως τα τελευταία χρόνια με την χρηματοδότηση να είναι διπλάσια. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κατά 70% αφορά τα δημόσια πανεπιστήμια.

Γενιές Δαπιτών έδωσαν αγώνα για αυτή την μεταρρύθμιση και τώρα έρχεται επιτέλους αυτή η κυβέρνηση και την κάνει πράξη, είπε.

Είναι μια επιλογή που θα κρατά στην πατρίδα της τη νέα γενιά σημείωσε και τόνισε ότι το ενδιαφέρον για την ίδρυση τέτοιων ιδρυμάτων είναι ήδη πολύ έντονο παρότι υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. «Δεν θα επιτρέψουμε με το νόμο που θα ψηφίσουμε να ιδρυθεί παράρτημα σε όροφο πολυκατοικίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που άργησε και αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε παθογένειες χρόνων. Εμείς ερχόμαστε και σπάμε το ιδιότυπο μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης από το κράτος και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να μην φεύγουν από την πατρίδα τους.

Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο και αν πει αυτό το πανεπιστήμιο ότι θέλε να έρθει στην Ελλάδα, τι θα πεί; Ότι δεν θέλει να έρθει;

Ο κ. Ανδρουλάκης μου κάνει εντύπωση που πήρε πίσω την αρχική του θέση μπερδεύοντας ακόμα και τους συνεργάτες του. Αυτά είναι προβλήματα που απασχολούν εκείνους που ψάχνουν να βρουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κόκκινο ή πράσινο χρώμα.

Δική μας δουλειά είναι η αποκατάσταση του δημόσιου πανεπιστημίου όπου θα επικρατεί η ελεύθερη έκφραση γνώμης και όχι η βία. Κρατήσατε ανοικτές τις σχολές σας απέναντι στην βία και την τρομοκρατία μιας μειοψηφίας, είπε απευθυνόμενος στους φοιτητές.

Θα αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα στα 2.500 ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι δεν πρόκειται οι φοιτητές να είναι όμηροι μικρών μειοψηφιών. «Αυτό το εγγυώμαστε και θα το κάνουμε επιτέλους πράξη», είπε.

Αναφερόμενος στην έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια είπε ότι αποτελεί μια πρόκληση και απαιτεί πολλές δράσεις. Θα αυξήσουμε το στεγαστικό επίδομα φτάνοντας στα 2.500 ευρώ.

Έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή 5 νέων φοιτητικών εστιών σε όλη τη χώρα. Έκανε αναφορά στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» αλλά και στην κατάργηση του ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές.

Από σήμερα μπαίνουμε σε εκλογική επιφυλακή – Και νεολαίος στο ευρωψηφοδέλτιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι διολισθαίνει σε όλο και περισσότερες χυδαιότητες. Μίλησε για ψήφισμα ντροπής στο ευρωκοινοβούλιο από την αντιπολίτευση στερώντας χρήματα από την πατρίδα μας. «Μετέτρεψαν σε κομματικό εργαλείο και το συλλογικό πένθος που δεν έχει χρώμα.  Είναι κρίμα υποκριτές της πολιτικής να θέλουν να μονοπωλούν αυτή τη συλλογική θλίψη όλης της πατρίδας. Όλοι πονάμε το ίδιο για την τραγωδία των Τεμπών και πιο πολύ οι νέοι και οι νέες μας.

Για τις ευρωεκλογές τους κάλεσε να είναι προετοιμασμένοι για εκστρατεία λάσπης. Είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη μετά τις εκλογές. Για τα άλλα κόμματα μπορεί απλά να σημαίνουν ανακατατάξεις στην κομματική επετηρίδα αλλά για την πατρίδα είναι σημαντική. Θα δείξει αν η πατρίδα θα μείνει σταθερή σε ένα επισφαλές περιβάλλον και θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η παράταξη που έβαλε και όταν χρειάστηκε κράτησε την χώρα στην Ευρώπη και κράτησε τα σύνορα ως ευρωπαϊκά.

Από σήμερα μπαίνουμε άπαντες σε εκλογική επιφυλακή με τη νεολαία μας στην πρώτη γραμμή, τόνισε. Και ανακοίνωσε ότι περιμένει πρόταση από την ΟΝΝΕΔ για την εκπροσώπηση της νεολαίας στο ευρωψηφοδέλτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments