Διεθνή

Δεξίωση στο Τορόντο με τον Τριντό και την Μελόνι ακυρώθηκε λόγω φιλοπαλαιστινιακής συγκέντρωσης

Δεξίωση στο Τορόντο με τον Τριντό και την Μελόνι ακυρώθηκε λόγω φιλοπαλαιστινιακής συγκέντρωσης

Πηγή Φωτογραφίας: Il premier canadese imbarazza Meloni: "Preoccupato per diritti Lgbt in Italia"/ TODAY.IT

Εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Οντάριο.

Δεξίωση στο Τορόντο στην οποία θα έπαιρναν μέρος ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η Ιταλίδα ομόλογός του Τζόρτζια Μελόνι ακυρώθηκε χθες Σάββατο 2/3 «για λόγους ασφαλείας», ανακοίνωσε το γραφείο του Τριντό, την ώρα που φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση πραγματοποιούνταν κοντά στον χώρο της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Οντάριο, στο κέντρο του Τορόντο, όπου θα πραγματοποιούνταν η δεξίωση.

«Η εκδήλωση ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας», επεσήμανε αργά χθες η Τζένα Γκάσαμπεχ από το γραφείο Τύπου του Καναδού πρωθυπουργού χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Νωρίτερα χθες οι δύο ηγέτες είχαν διμερή συνάντηση στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν πολλά θέματα, ανάμεσα στα οποία «η πολύ δύσκολη κρίση στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τη Μελόνι.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, διαδηλωτές που είναι αντίθετοι στον τρόπο με τον οποίο ο Καναδάς έχει αντιδράσει στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς εμπόδισαν κάποιους καλεσμένους να εισέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης.

Συνολικά διαδήλωναν 200 με 300 άνθρωποι. Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν ισχυρή αστυνομική παρουσία γύρω από το μουσείο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments