Διεθνή

Πολωνία: Θα ζητήσει από την Κομισιόν «καθολικές κυρώσεις» στα ρωσικά & λευκορωσικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα

Πολωνία: Θα ζητήσει από την Κομισιόν «καθολικές κυρώσεις» στα ρωσικά & λευκορωσικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η Πολωνία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επιβολή «καθολικών κυρώσεων» στα ρωσικά και λευκορωσικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα

«Θα προτιμούσα το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποφασίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας σε ό,τι αφορά τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στους δημοσιογράφους στο Βίλνιους προσθέτοντας ότι μία κοινή απόφαση θα ήταν «αποτελεσματικότερη» σε σχέση με τις μεμονωμένες αποφάσεις των κρατών μελών..

Η Λετονία έχει ήδη απαγορεύσει από τις αρχές του μήνα την εισαγωγή προϊόντων διατροφής που προέρχονται από την Ρωσία και την Λευκορωσία και μέσω τρίτων χωρών.

Πρωθυπουργός Πολωνίας: Τέτοια μέτρα θα προστάτευαν αποτελεσματικότερα τις ευρωπαϊκές, λιθουανικές και πολωνικές αγορές Ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα ζητήσει από το πολωνικό κοινοβούλιο απόφαση που θα ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει καθολικές κυρώσεις» στα ρωσικά και λευκορωσικά προϊόντα του αγροτοδιατροφικού τομέα που δεν αποτελούν αντικείμενο των ευρωπαϊκών εμπάργκο.

«Τέτοια μέτρα θα έκαναν πιο ρεαλιστικές τις κυρώσεις και θα προστάτευαν αποτελεσματικότερα τις ευρωπαϊκές, λιθουανικές και πολωνικές αγορές, αλλά και θα απελευθέρωναν τελείως τις δυνατότητες εξαγωγής ουκρανικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων προς τρίτες χώρες», είπε.

Εδώ και εβδομάδες, οι ευρωπαίοι αγρότες διαδηλώνουν κατά του ευρωπαϊκού πράσινου συμφώνου και των εισαγωγών ουκρανικών αγροτικών προϊόντων.

Στην Πολωνία, οι αγρότες έχουν αποκλείσει τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας και τα συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments