Focus

Τέιλορ Σουίφτ: Ταιριάζει η αποκλειστικότητα στη διπλωματία;

Τέιλορ Σουίφτ: Ταιριάζει η αποκλειστικότητα στη διπλωματία;
Τι αποκάλυψε και επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Lee Hsien Loong για την συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Σιγκαπούρη

Επιβεβαίωσε τις φήμες για αποκλειστική συνεργασία της Τέιλορ Σουίφτ με την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, ο πρωθυπουργός Lee Hsien Loong, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία μαζί της εξασφάλισε ότι δεν θα εμφανιστεί σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας κατά τη διάρκεια του Eras Tour.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση από την πόλη-κράτος ότι η συμφωνία για τη Σουίφτ να εμφανιστεί στη Σιγκαπούρη για έξι συναυλίες, περιείχε όρους αποκλειστικότητας που την εμποδίζουν να εμφανιστεί σε άλλες χώρες.

«Οι υπηρεσίες μας διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία μαζί της για να έρθει στη Σιγκαπούρη και να την κάνει τη μοναδική της στάση της περιοδείας της στη Νοτιοανατολική Ασία», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Reuters.

Η δήλωση αυτή ήρθε μία μόλις μέρα αφού ο Edwin Tong, υπουργός πολιτισμού, κοινότητας και νεολαίας της Σιγκαπούρης, αρνήθηκε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής συνόδου. Δεν αποκάλυψε επίσης το μέγεθος της επιχορήγησης στη Σουίφτ.

«Λόγω επιχειρηματικού απορρήτου, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το συγκεκριμένο μέγεθος της επιχορήγησης ή τους όρους της», είχει σχολιάσει.

Το θέμα απέκτησε διαστάσεις στις 16 Φεβρουαρίου όταν η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin ισχυρίστηκε ότι η Σιγκαπούρη έδινε στην ομάδα της Σουίφτ μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων ανά παράσταση, με αντάλλαγμα να μην εμφανιστεί σε άλλες περιφερειακές πόλεις, σύμφωνα με την Bangkok Post.

Διπλωματικό αγκάθι

Η καταβολή επιχορήγησης στους υποστηρικτές της Swift έχει εξελιχθεί σε διπλωματικό αγκάθι για τη Σιγκαπούρη, αφού προκάλεσε επικρίσεις από γειτονικές χώρες για τη διαμεσολάβηση μιας συμφωνίας που τους απέκλεισε από την περιοδεία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών.

Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Φιλιππίνων Joey Salceda είπε ότι αυτό «δεν είναι αυτό που κάνουν οι καλοί γείτονες» και πρόσθεσε ότι τέτοιες συμφωνίες είναι αντίθετες με τις αρχές του ASEAN, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Ο Lee την Τρίτη αμφισβήτησε αυτόν τον χαρακτηρισμό, λέγοντας: «Αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ επιτυχημένη συμφωνία. Δεν το βλέπω ως εχθρική κίνηση προς οποιονδήποτε».

Οι έξι συναυλίες του Swift στη Σιγκαπούρη αναμένεται να αντλήσουν μεταξύ 260 και 372 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία του νησιού, με την προϋπόθεση ότι το 70% των θεατών προέρχεται από το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων συναυλιών της στη Σιγκαπούρη, η Swift ζήτησε από το κοινό της να χειροκροτήσει – πρώτα τους ντόπιους και μετά από αυτούς που είχαν ταξιδέψει από το εξωτερικό για να έρθουν στην παράσταση. Σε κάθε περίπτωση, το χειροκρότημα των ταξιδιωτών ήταν πολύ πιο δυνατό.

Οι μέσες ημερήσιες τιμές στα ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν από 256 σε 400 δολάρια αυτήν την εβδομάδα, με τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 92% από ταξιδιώτες από τη Μαλαισία, 111% από την Ταϊλάνδη και 189% από την Ινδονησία, σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικού λογισμικού RateGain.

Η περιοδεία της Swift πριν από το Eras, το Reputation Stadium Tour το 2018, περιελάμβανε μόνο μία στάση στην Ασία – το Τόκιο.

Αλλά οι προηγούμενες περιοδείες της – Speak Now, Red και το 1989 – περιελάμβαναν στάσεις στη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία.

Οξυδέρκεια ή εγωισμός Η συμφωνία της Σιγκαπούρης έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση σχετικά με το αν πρόκειται απλώς για μια έξυπνη συναλλαγή ή για απληστία.

«Ήταν σίγουρα μια τολμηρή, έξυπνη στρατηγική κίνηση για τη Σιγκαπούρη», εξήγησε στο CNBC η Selena Oh, διευθύντρια επικοινωνίας με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Άλλοι, όμως, ισχυρίζονται ότι η νοοτροπία του νικητή βλάπτει τις περιφερειακές τουριστικές βιομηχανίες, οι οποίες εξακολουθούν να αναρρώνουν από την πανδημία, καθώς και τους θαυμαστές που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις υψηλές τιμές ταξιδιού για να δουν τη Σουίφτ από κοντά.

View this post on Instagram

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

«Ελαφρώς εγωιστική κίνηση έχοντας κατά νου μόνο τη Σιγκαπούρη και όχι την ευρύτερη περιοχή. Είναι σαφές ότι οι αρχές της Σιγκαπούρης δεν νοιάζονται πολύ για κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό τους», σχολίάσε ο Christian de Boer, διευθύνων σύμβουλος ξενοδοχείου με έδρα την Καμπότζη.

Κάποιοι παρομοιάζουν τη συμφωνία με τον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις συναγωνίζονται για να φιλοξενήσουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Super Bowl και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Διαμαρτυρήθηκε κανείς όταν η F1 αποφάσισε να έρθει στη Σιγκαπούρη; Προσποιείται κανείς ότι δεν υπήρχαν χρηματικές ή άλλες υλικές εκτιμήσεις;» είπε η Irene Hoe, σύμβουλος σύνταξης με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οι συναυλίες — που βλέπουν καλλιτέχνες να ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη για να προσεγγίσουν τους θαυμαστές τους — δεν ήταν πάντα τόσο ανταγωνιστικές.

Αλλά αυτό μπορεί να αλλάζει, καθώς ο τουρισμός με γνώμονα την εμπειρία ωθεί τις συναυλίες σε κεφάλαια που βγάζουν χρήματα, με τους θαυμαστές να είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε όλες τις ηπείρους για να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments