Πολιτική

Σιμόπουλος: Απειλές από τη «Χρυσή Αυγή» επειδή ψήφισε τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σιμόπουλος: Απειλές από τη «Χρυσή Αυγή» επειδή ψήφισε τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Πηγή Φωτογραφίας: facebook/Στράτος Σιμόπουλος - Stratos Simopoulos

Στην επιστολή τονίζεται πως είναι «μη επιθυμητή» η παρουσία του σε πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλου τύπου εκδηλώσεις.

Απειλητική επιστολή από το «Μέτωπο Νεολαίας Χρυσής Αυγής» επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο δέχτηκε στο γραφείο του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος.

Την επιστολή δημοσιοποίησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο ίδιος ο βουλευτής αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «τα φαντάσματα» του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Στην επιστολή τονίζεται πως είναι «μη επιθυμητή» η παρουσία του σε πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλου τύπου εκδηλώσεις.

Καταλήγοντας, ο κ. Σιμόπουλος τόνισε πως «η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις. Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας. Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Σιμόπουλου: «Τα φαντάσματα» του παρελθόντος επιχειρούν να επιστρέψουν. Η νεολαία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» τοιχοκόλλησε, σήμερα το πρωί, στην εξώπορτα του γραφείου μου επιστολή, με αφορμή τη θετική μου ψήφο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μεταξύ άλλων, περί αφορισμού κλπ, περιλαμβάνει και απειλές για τυχόν εμφάνισή μου σε εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου.

Το έκανε, μάλιστα, σήμερα που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει την στάση της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Θεωρώ δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ενέργεια αυτή και σε τυχόν άλλες παρόμοιες και θα προστατεύσει όσους βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου.

Όπως θεωρώ δεδομένο ότι θα την καταδικάσουν τα κόμματα που τάχθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου και κυρίως θα σταματήσουν, με την ακραία ρητορική των στελεχών τους, να ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των «φαντασμάτων».

Όσο με αφορά, δηλώνω ότι ανέκαθεν πολιτεύομαι με βάση την πίστη μου για το τι είναι σωστό ή όχι.Τέλος, η πίστη δεν συνιστά ιδιότητα. Η πίστη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του πιστού ανθρώπου και δεν αφαιρείται, αναιρείται ή ακυρώνεται με έξωθεν παρεμβάσεις. Η πίστη αφορά τη σχέση του πιστού με τη συνείδησή του. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν παιχνίδια εξουσίας. Ποιος κάνει το κουμάντο, ποιος έχει το επάνω χέρι. Αλλά αυτές οι εξουσιαστικές συμπεριφορές ουδεμία σχέση έχουν με τη χριστιανική, ορθόδοξη πίστη.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments