Focus

Πώς ο Anant Ambani έχασε 108 κιλά σε 18 μήνες παρά τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του

Πώς ο Anant Ambani έχασε 108 κιλά σε 18 μήνες παρά τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του

Πηγή Φωτογραφίας: The wedding date is yet to be announced. (Twitter/@CNBCTV18News)

Ο Ανάντ Αμπανί στην προγαμιαία εκδήλωση μίλησε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει από την παιδική του ηλικία – Η συγκίνηση του πατέρα του

O πλουσιότερος άνδρας της Ασίας, ο Μουκές Αμπάνι δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια του όταν άκουγε τον γιο του Ανάντ Αμπάνι να μιλάει στην προγαμιαία εκδήλωση για τον επερχόμενο γάμο του σχετικά με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια.

View this post on Instagram

A post shared by Mukesh Ambani (@mukesh.ambaniii)

Ο Ανάντ και η μέλλουσα σύζυγός του Ραντίκα Μέρτσαντ, που θα παντρευτούν τον προσεχή Ιούλιο έκαναν ένα προγαμιαίο πάρτι με εκλεκτούς καλεσμένους, μάλιστα ειδικά για την εκδήλωση κλήθηκε να τραγουδήσει η Ριάνα. Ενώπιον των καλεσμένων του, ο μέλλων γαμπρός ευχαρίστησε τους γονείς του που τον έκαναν να αισθάνεται ξεχωριστός και αναφέρθηκε στους αγώνες που δίνει για την υγεία του από την παιδική του ηλικία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πατέρας του συγκινήθηκε και άρχισε να κλαίει.

«Η οικογένειά μου έκανε τα πάντα για να με κάνει να νιώθω ξεχωριστός. Η ζωή μου δεν ήταν εντελώς ρόδινη. Έχω βιώσει τον πόνο των αγκαθιών. Έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας από την παιδική μου ηλικία, αλλά ο πατέρας και η μητέρα μου δεν με άφησαν ποτέ να νιώσω ότι υπέφερα. Μου στάθηκαν πάντα στο πλευρό μου» είπε ο Ανάντ.

Ο 28χρονος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη σύντροφό του, με την οποία γνωρίζονται από παιδιά και είναι ζευγάρι τα τελευταία 7 χρόνια. Όπως είπε, νιώθει ο πιο τυχερός άνδρας στον κόσμο που έχει μια γυναίκα σαν τη Ραντίκα στο πλευρό του.

Τα προβλήματα υγείας και η μάχη με την παχυσαρκία

Πολύ πριν γίνει γνωστός για τον επερχόμενο γάμο του, ο Ανάντ είχε κερδίσει την προσοχή για ένα πολύ διαφορετικό θέμα: τον αγώνα που έδινε και εξακολουθεί να δίνει με την απώλεια και την αύξηση του βάρους του. Το θέμα αυτό αποτέλεσε και πάλι πηγή μεγάλου ενδιαφέροντος, αφού τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του – και στην εμφάνισή του.

Η ημερομηνία του γάμου έρχεται σχεδόν δέκα χρόνια αφότου ο Ανάντ ξεκίνησε για πρώτη φορά μια αγωγή απώλειας βάρους, με την οποία τελικά κατάφερε να χάσει 107 κιλά – μια μεταμόρφωση που διατήρησε για χρόνια. Από το 2020 όμως άρχισε να ξαναπαίρνει βάρος.Σύμφωνα με τη Daily Mail, o νεαρός κροίσος δίνει πραγματική μάχη με το βάρος του. Αφού πάλευε με την παχυσαρκία για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ο Ανάντ πήρε την απόφαση να χάσει βάρος το 2014 και να φτάσει στον στόχο του στα 21α γενέθλιά του.

Μετά από 18 μήνες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης, ο δισεκατομμυριούχος ήταν το 2016 κατά 107 κιλά ελαφρύτερος.

Για να το πετύχει αυτό, προσέλαβε τον διάσημο γυμναστή Vinod Channa – ο οποίος είχε συνεργαστεί με αστέρες του Bollywood, όπως ο John Abraham και ο Ayushmann Khurrana.

Σύμφωνα με τον Vinod, το μεγαλύτερο εμπόδιο του Ανάντ στο να μην χάνει βάρος ήταν η έλλειψη άσκησης και οι κακές διατροφικές του συνήθειες.

Ο προσωπικός γυμναστής ξεκίνησε αργά τη ρουτίνα γυμναστικής του Ανάντ- προσαρμόζοντας τον τρόπο ζωής του με επαναλήψεις χαμηλής έντασης και 30λεπτους περιπάτους.

Σύμφωνα με την South China Moring Post, ο Ανάντ κατάφερε να γυμνάζεται καθημερινά πέντε με έξι ώρες.

Σε συνέντευξή του στο India Today το 2016, ο Vinod είπε ότι το τελικό βάρος του Anant ήταν 88 κιλά, προσθέτοντας ότι αν και χρειάστηκε χρόνος, άλλαξε τον τρόπο ζωής του ώστε να μπορέσει να διατηρήσει το βάρος του.

Άρχισε επίσης να τρώει γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες, χαμηλά σε υδατάνθρακες και γεμάτα πρωτεΐνες, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο περίπου 1.300 έως 1.500 θερμίδες την ημέρα.

Ο Anant είχε επίσης στο πλευρό του τη μητέρα του, η οποία γυμναζόταν και κατάφερε και εκείνη να χάσει κιλά, λέγοντας ότι ξεκίνησαν μαζί ένα ταξίδι απώλειας βάρους. Η Nita έχασε 17 κιλά. «Κάθε φορά που έκανε γυμναστική, έκανα κι εγώ το ίδιο. Αν πήγαινε βόλτα, πήγαινα κι εγώ μαζί του. Ήταν το βασικό μου κίνητρο και συνεχίζει να είναι, καθώς εξακολουθούμε να παλεύουμε με την παχυσαρκία» είχε πει η μητέρα του Νίτα.

Ο Ανάντ, ο οποίος πάσχει από χρόνιο άσθμα που τον εμπόδιζε να χάσει κιλά στο παρελθόν, κατάφερε να διατηρήσει το βάρος του για πολλά χρόνια.

Ωστόσο από τον Οκτώβριο του 2020 άρχισε να παίρνει και πάλι βάρος. Ο Ανάντ φέρεται να ξαναπήρε βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Το βάρος του Ανάντ απασχόλησε ξανά καθώς πολλοί υπέθεσαν ότι η αύξηση ήταν αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής του για το άσθμα, με αναφορές ότι έπαιρνε στεροειδή. Σε συνέντευξή της το 2017 στους Times of India, η μητέρα του εξήγησε ότι ο Ανάντ έπαιρνε «πολλά στεροειδή» για το άσθμα, προσθέτοντας ότι «πάσχει επίσης από παχυσαρκία».

Μιλώντας στην Firstpost, ο διακεκριμένος χειρουργός Muffazal Lakdawala, εκτίμησε ότι η κατάσταση του Ανάντ οφείλεται στη φαρμακευτική αγωγή του άσθματος.

«Έχασε πολύ βάρος και αυτό έγινε είδηση. Όλος ο κόσμος μιλούσε γι’ αυτό, επειδή είναι διάσημος και το έκανε μόνο με δίαιτα και άσκηση. ‘Με κάποιο τρόπο ο γάμος, οι κοινωνικές πιέσεις, άφησε τον εαυτό του να γλιστρήσει λίγο, και πήρε βάρος».

Ο Muffazal εξήγησε ότι ο Ανάντ προσπάθησε να εφαρμόσει τις ίδιες αλλαγές όπως και πριν όταν έχασε βάρος, αλλά το σώμα του δεν είχε την ίδια αντίδραση.

«Αυτή τη φορά απλώς δεν λειτούργησε. Επειδή το σώμα του απλώς δεν είχε προσαρμοστεί σε αυτό».

Ο Muffazal πρόσθεσε ότι η αύξηση του βάρους του δεν οφειλόταν στο ότι άρχισε να τρώει ξαφνικά άσχημα.

Στο Twitter, πολλοί χρήστες κατηγόρησαν τους ανθρώπους που επικεντρώνονται στην αύξηση του βάρους του Ανάντ, επισημαίνοντας ότι οι ιατρικές του παθήσεις μπορεί να δυσχεράνουν τη διατήρηση της απώλειας βάρους του.

«Το άσθμα και οι αναπνευστικές δυσκολίες που σχετίζονται με αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα υγείας. Δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή σας, τον ύπνο σας αλλά και τις ενεργειακές σας “δαπάνες”» σχολίασε η Priyanka Lahiri, το προφίλ της οποίας αναφέρει ότι είναι προπονήτρια υγείας και διατροφής.

«Τα συνήθη φάρμακα για το άσθμα είναι τα στεροειδή και τα αντιαλλεργιογόνα. Ενώ τα στεροειδή έχουν τις δικές τους παρενέργειες, όπως δύσπνοια, αυξημένη όρεξη και κατακράτηση υγρών, τα αντιαλλεργικά φάρμακα σας κάνουν να νυστάζετε όλη την ημέρα» επισήμανε σε ένα θέμα σχετικά με την κατάσταση του Ανάντ.

«Είναι τραγικό να βλέπεις τι έχουν κάνει τα στεροειδή στον Ανάντ Αμπανί» συμφώνησε ένας χρήστης στο Twitter. «Η υγεία είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με εκατομμύρια ρουπίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments