Πολιτική

Στον αστερισμό των ευρωεκλογών η ΝΔ

Στον αστερισμό των ευρωεκλογών η ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: [367567] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ NIKOL PASHINYAN (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη κατά τη συζήτηση για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Πρόβα τζενεράλε για την προεκλογική περίοδο θεωρείται η εβδομάδα που διανύουμε, καθώς στο τέλος της, την ερχόμενη Παρασκευή, θα λάβει χώρα η συζήτηση στην ελληνική Βουλή για τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει πολύ τους τόνους μεταξύ των κομμάτων. Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν το νομοσχέδιο ως ιδανική εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, καθώς, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, θα αναδειχθούν οι βασικές διαιρετικές τομές μεταξύ των κομμάτων. «Από τη μία είναι η Νέα Δημοκρατία που επιχειρεί καθαρά μια φυγή προς τα εμπρός και από την άλλη είναι οι δήθεν προοδευτικές δυνάμεις που αρνούνται μια μεταρρύθμιση που αποδεδειγμένα θα έχει μόνο οφέλη για τη χώρα», επισημαίνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, παραπέμποντας για τα υπόλοιπα στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη την επόμενη Παρασκευή, κατά την οποία «θα μιλήσει για όλα».

Ωστόσο, η κυβέρνηση ετοιμάζει μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη για την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Αν, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, ήταν αναμενόμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψήφιζε το νομοσχέδιο “παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος σπούδασε σε μη κρατικό πανεπιστήμιο”, ήταν “έκπληξη” ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το νομοσχέδιο και ο Νίκος Ανδρουλάκης σε κάθε ευκαιρία έλεγε ότι είναι υπέρμαχος του εκσυγχρονισμού και του Ο πρωθυπουργός δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία πως είναι υπέρμαχος του εκσυγχρονισμού, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί ως ένας αναχρονιστής πολιτικός. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη οπτική της κριτικής που ασκεί η κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ: περίπου το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι θετικό στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και η Νέα Δημοκρατία θέλει να μιλήσει σε αυτή την εκλογική ομάδα και να κερδίσει περισσότερους ψηφοφόρους από το χώρο του κοινωνικού και πολιτικού Κέντρου

Η μάχη στη Βουλή πάντως είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα, καθώς από την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εισέλθει προσωπικά σε διαδικασία περιοδειών, όπως έχει προαναγγείλει, ώστε να σηματοδοτήσει τη σημασία των ευρωεκλογών, που είναι μια «εθνική κάλπη», όπως έχει πει. Το επόμενο διάστημα, δε, αναμένεται και η ανακοίνωση της «επιτροπής εκλογικού αγώνα» με πρόεδρο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Γιάννη Μπρατάκο.

Επισημαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τέσσερις υποψηφίους για τις εκλογές του Ιουνίου. Στους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος προστίθενται ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, νυν πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η αθλήτρια Βούλα Πατουλίδου, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Σωτήρης Σέρπος, αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο πλήρης κατάλογος των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθεί τον Απρίλιο, αλλά στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια πυρετώδης διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων, ώστε να υποβληθούν στον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα έχει τον τελικό και αποφασιστικότερο λόγο στη διαδικασία επιλογής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments