Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Πολλές αλλαγές στην ομάδα με τον ερχομό του Φατίχ Τερίμ

Παναθηναϊκός: Πολλές αλλαγές στην ομάδα με τον ερχομό του Φατίχ Τερίμ

Πηγή Φωτογραφίας: [367612] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Η πτώση στην δημιουργία, η αλλαγή στον τρόπο επίθεσης, η πίεση και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας στα κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι έτσι πριν ξεκινήσει η… μητέρα των μαχών, δηλαδή τα Play Off της Stoiximan Superleague, μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τι άλλαξε στον τρόπο παιχνιδιού του «τριφυλλιού» με τον ερχομό του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος βρίσκεται πλέον τρεισήσιμι μήνες στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος τεχνικός έκατσε στον πάγκο των «πρασίνων» στα έντεκα από τα δεκατρία παιχνίδια του δεύτερου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αφού στα άλλα 15 ήταν στον πάγκο της ομάδας ο προκάτοχός του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

  • Mία μοναδική ευκαιρία για ομαδική βελτίωση στον Παναθηναϊκό πριν τους δέκα τελικούς

Ουσιαστικά στα νούμερα που θα σας παρουσιάσουμε για λογαριασμό του Σέρβου τεχνικού έχουν υπολογιστεί 14 παιχνίδια, αφού το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» κρίθηκε τελικά εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και άρα δεν μετράει στην ουσία ότι συνέβη εκεί στα 49 λεπτά που έπαιξαν οι δύο ομάδες.

Πέρα από την αριθμητική διαφορά των τριών αγώνων μεταξύ των δύο τεχνικών (14 Γιοβάνοβιτς – 11 Τερίμ), πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως ουσιαστικά ο Φατίχ Τερίμ έχει δώσει κι ένα παραπάνω ντέρμπι. Ουσιαστκά, ο Τούρκος τεχνικός έχει δύο ματς με μικρομεσαίες ομάδες λιγότερα κι ένα ντέρμπι περισσότερο σε σχέση με τον Γιοβάνοβιτς, κάτι που προφανώς έχει μία σχετική επιρροή στους δείκτες των δύο.

Αφού ξεκαθαρίσαμε ότι χρειάζεται, πάμε, λοιπόν, με την βοήθεια του Wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας ποδοσφαιρικής ανάλυσης, να ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία εκείνα του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού που διαφοροποιήθηκαν σ’ ένα βαθμό που να αξίζει να γίνει αναφορά με τον ερχομό του Τερίμ στο «τριφύλλι». Επιλέξαμε για την σύγκριση αυτή να αντλήσουμε δεδομένα μόνο από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος αφήνοντας εκτός αυτά της Ευρώπης κι εκείνα του Κυπέλλου.

Πηγή: gazzetta.gr/Σωτήρης Μυκονίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments