Ελλάδα

«Πήραν φωτιά» από νωρίς το πρωί οι ψησταριές στην Αθήνα

«Πήραν φωτιά» από νωρίς το πρωί οι ψησταριές στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Παρέλαση των Κωδωνοφόρων για το 6ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας. Η πομπή των Κωδωνοφόρων θα ξεκινήσει το πρωί από το Λευκό Πύργο θα διασχίσει την Λεωφόρο Νίκης και θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους. Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Πόσο κοστίζει το κρέας στη Βαρβάκειο

Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης.

Τσικνοπέμπτη με μουσική και παράδοση

Σήμερα Τσικνοπέμπτη μουσική και αποκριάτικη παράδοση θα πλημμυρίσουν τη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Το κοινό θα συναντήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά στις 11:30.

Στις 12:00 η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου στις 13:00 το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους.

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου Ο παλμός του καρναβαλιού συνεχίζει να χτυπά πολύ δυνατά το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων στους χώρους πολιτισμού, στις γειτονιές, στις πλατείες και στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, που θα πλημμυρίσουν με την ξέφρενη διάθεση μικρών και μεγάλων μασκαράδων.

Μουσειοπαιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αποκριάτικες δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πάρτι για τα παιδιά, αποκριάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης και καρναβαλικό ρυθμό από πολιτιστικούς συλλόγους και μουσικές ομάδες, συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και πολλά ακόμη θα συμβούν την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που εξελίσσεται σε όλη την πόλη.

Τσικνοπέμπτη 07.03 11:30→ Βαρβάκειος Αγορά Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων 12:00→ Πλατεία Συντάγματος- Ερμού- Αιόλου- Πλατεία Κοτζιά- Πλατεία Μοναστηρακίου

Αποκριάτικη διαδρομή από την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ με αναπαράσταση του εθίμου των Κορδελάτων της Νάξου στην πλατεία Κοτζιά.

13:00→ Πλατεία Μοναστηρακίου

Συναυλία με τον Ισίδωρο Πάτερο και το συγκρότημα «Χάρισμα» με έντεχνο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι.

Παρασκευή 08.03 11:30→ Θησείο (συμβολή Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ηρακλειδών)

Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων

17:30→Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Αγίου Παύλου (Αγίου Παύλου 22, Στ. Λαρίσης)

«Το καρναβάλι των παιδιών»

Αποκριάτικη εκδήλωση με θεατρικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3412183 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-18:00)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25

Εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια 18:00-20:00→ Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19, Κτίριο Ωδείου Αθηνών) «Τα όργανα ρυθμό να δίνουνε» Εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών. Τρίγωνα, τετράγωνα, κύκλοι και γραμμές, δυνατά, σιγά, γρήγορα, αργά ηχούν και αντηχούν σε αποκριάτικους ρυθμούς! Με απλά υλικά κατασκευάζουμε πρωτότυπα μουσικά όργανα και χορεύουμε για τις Απόκριες! Δηλώσεις συμμετοχής:2103312995 – εσωτ. 110 (Τρίτη-Παρασκευή, 09:00 -15:00).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments